Most érkezett! Mély fájdalommal tudatjuk a hírt, meghalt a jósvafői barlangban eltűnt hős búvár - ITT vannak a szomorú részletek:

Most érkezett! Mély fájdalommal tudatjuk a hírt, meghalt a jósvafői barlangban eltűnt hős búvár - ITT vannak a szomorú részletek:


Meghalt a jósvafői Kossuth-barlangban eltűnt barlangi búvár, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Búvárszolgálatának tagja, akit a szabadidejében végzett feltáró merülés alatt ért baleset – közölte a Terrorelhárítási Központ (TEK) az MTI-vel.

A közlemény szerint a kutatási munkálatok a barlangi- és búvármentő szakemberekkel folytatott részletes elemzések és egyeztetések után kedden este a búvárok újabb felderítő merülésével folytatódtak. Az életjelek keresése közben a kutató egység talált rá az eltűnt búvárra.

Megkezdték a búvárok által készített videófelvételek kiértékelését. A szakemberek ennek eredményétől függően döntenek a felszínre hozásról. A kutatást koordináló Terrorelhárítási Központ főigazgatója, Hajdu János a keresés minden résztvevője nevében fejezi ki megrendülését és részvétét az elhunyt hozzátartozóinak – olvasható a közleményben.

A belügyminiszterének kijelölése alapján a Terrorelhárítási Központ hétfőtől vette át az eltűnt búvár utáni kutatás irányítását.

Mint megírtuk, egy fővárosi tűzoltót, a 42 éves Mede Márton főtörzsőrmestert érte baleset április 3-án a Jósvafő határában nyíló Kossuth-barlangban. A baleset egy tizenöt méter hosszú, szűk, ismeretlen járatban történt. Mede Márton 2008 óta dolgozott a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság búvárszolgálatának tagjaként. Részt vett a Hableány kirándulóhajó katasztrófája utáni kutatásban és mentésben, amiért a Rendkívüli Helytállásért Érdemjel ezüst fokozatával tüntették ki. Mede Márton szabadidejében barlangi kutató búvárként is dolgozott, ezen a területen is nagy gyakorlatot szerzett. Magyarországon mindössze hat-nyolc búvár rendelkezik az övéhez hasonló tudással és tapasztalattal a barlangi kutató-búvár szakmában.

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap