Visszatér a hó Magyarországra, már nincs sok időnk felkészülni rá – itt jár most:

Visszatér a hó Magyarországra, már nincs sok időnk felkészülni rá – itt jár most:


Időjárás: visszatér a hó Magyarországra, már nincs sok időnk felkészülni rá Végre megérkezett a régóta várt csapadék, de a havazás már senkinek sem hiányzik. Most mégis visszatér. Csütörtök éjszaka jobbára borult lesz az ég. Este, késő este átmenetileg kevesebb helyen eshet, de délnyugat felől újabb csapadékhullám érkezik, így továbbra is kitart az esős idő.

Estétől veszít erejéből a szél, de a délkeleti megyékben a déli, az Alpokalján az északias szelet továbbra is kísérhetik élénk, utóbbi helyen hajnaltól erős lökések is. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 12 fok között alakul, délkeleten marad enyhébb az idő.

Pénteken felhős marad az idő, de nagyobb eséllyel a déli, délkeleti megyék fölött elvékonyodhat a felhőtakaró, így ott szűrt napsütés is lehet. Késő estétől dél felől ismét megvastagszik a felhőzet. Többfelé várható eső, az ország délkeleti felén inkább záporok, ott néhol zivatar is kialakulhat. A déli óráktól délnyugat felől szűnni kezd a csapadék, este inkább már csak az északkeleti megyékben eshet, ott számíthatunk a legtöbb csapadékra. A Dunántúlon a nyugati, északnyugati, máshol a délies szél élénkül meg, az Észak-Dunántúlon erős, a Dél-Alföldön viharos széllökések is lehetnek.

Napközben egyre nagyobb területen nyugatira fordul a légáramlás. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 17 fok között alakul, de északnyugaton alacsonyabb, a Dél-Alföld egyes részein viszont egy-két fokkal magasabb értékeket is mérhetnek.



Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap