Jön az afrikai hőség – 35 foknál is melegebb lehet, mutatjuk mikor!

Jön az afrikai hőség – 35 foknál is melegebb lehet, mutatjuk mikor!


Komoly hőhullám érkezik jövőhéten. 35 fokos Afrikai forró levegőt hoz a nyugati szél!HŐSÉG VÁRHATÓ AZ IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS SZERINT!A meterológusok kérik a megosztását, hogy mindenki felkészüljön!

Jövő héten erős felmelegedés jön, péntek-szombat környékén többfelé a 35 fokot is elérhetik a maximumok.

Hűvös idővel búcsúzik május, egyben a meteorológiai tavasz utolsó hétvégéje, ám jövő héten fordulat következik időjárásunkban.

Délnyugat felől egyre melegebb légtömegek érkeznek,

csütörtöktől kánikula jön.

A hét első napjaiban elszórtan még előfordulhatnak záporok, helyenként zivatarok, de ismét egyre többfelé meghaladjuk a 25 fokot. A hét közepén délnyugat felől egyre szárazabb, afrikai eredetű levegő érkezik, így a záporok, zivatarok megszűnnek, a hőmérséklet tovább emelkedik.

Péntek-szombat környékén csúcsosodhat ki a hőhullám

Csütörtökön már többfelé meghaladjuk a 30 fokot,

pénteken és szombaton idén először 35 fok is lehet.

Várhatóan hőségriadó elrendelésére is sor kerül, hiszen az éjszakák enyhülésével és a nappali felmelegedés erősödésével a napi középhőmérséklet tartósan 25, helyenként 27 fok fölött alakul majd.

A megfelelő folyadék-utánpótlás mellett az UV-sugárzásra is figyeljünk, 10 és 16 óra között szinte az egész országban nagyon erős lesz, ezért könnyedén leéghetünk. Magas faktorszámú fényvédő krémek, szalmakalap használata, de leginkább a közvetlen napfény kerülése segíthet a leégés elleni védekezésben.

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!