Lakásban, házban élők figyelem! 4 KÖLTSÉG, amit NEM NEKED KELL kifizetned, de légy óvatos mert kérni fogják, hogy fizesd be a csekket!! NEHOGY BEFIZESD, NEM A TE KÖLTSÉGED!!! Mutatom melyik 4 költséget nem kell kifizetned >>> Van, amit tudnod kell, hogy ne tehessenek meg, vagy fizettessenek ki veled bármit.

Lakásban, házban élők figyelem! 4 KÖLTSÉG, amit NEM NEKED KELL kifizetned, de légy óvatos mert kérni fogják, hogy fizesd be a csekket!! NEHOGY BEFIZESD, NEM A TE KÖLTSÉGED!!! Mutatom melyik 4 költséget nem kell kifizetned >>> Van, amit tudnod kell, hogy ne tehessenek meg, vagy fizettessenek ki veled bármit.


4 költség, amit nem kell kifizetned, hiába mondják: ne hagyd!Van, amit tudnod kell, hogy ne tehessenek meg, vagy fizettessenek ki veled bármit.

Ezeket a költségeket a bérbeadónak kell kifizetni és nem Neked, mint albérlőnek! Könnyen lehet, hogy megpróbálják majd kifizettetni Veled, de ne hagyd magad, a törvény szerint ezeket a költségeket, annak kell viselni, akié a alkás, aki kiadja a lakást!

1. Az ingatlan karbantartásával kapcsolatos költségek.Vezetékrendszer, fűtési rendszer javítása, csap csöpögés, csatorna eldugulás, wc dugulás stb

2. Lakás vagy ház központi berendezéseinek a karbantartása, illetve javítása.Mosogatógép, mosógép, tűzhely karbantartása, javítása.

3. Társasházban a közös használatra szolgáló helyiségek, folyosó, lift állagmegóvása, illetve a helyiségek berendezésében keletkezett hibák megszüntetésének költsége.

4. Lakás vagy ház energiatanusítványának kiállítása!

Ha a bérlő hibájából keletkezik a kár, akkor a a lakás kiadója követelheti a költségek megtérítését!

Az utóbbi időben sajnos rengeteg nagy vihar volt, ami rengeteg épületben, lakásban, családi házban okozott komoly károkat!A biztosítók csak eddig 92 millió forintot fizettek ki az ügyfeleknek.Csak a K&H biztosító összesen 13 350 lakásbiztosítási kárt rendezett a társaság augusztus végéig.

A kutatások szerint nagyjából fel vagyunk készülve az esetleges károkra, ugyanis 10 lakásból 7-nek van lakásbiztosítása. Érdemes megemlíteni, hogy idén augusztusig az átlagos kárösszeg a lakások esetében 43 ezer forint feletti volt!Ez már elég komoly összeg egy minimálbérhez közeli összegből élő család számára.

Nagy hiányosságokat tapasztaltak az albérletben élő fiatalok esetében, akiknek csak a legkisebb részének van biztosítása a lakásra, amelyben él!

Felhívják a a figyelmet arra, hogy minden albérletben élőnek fontos megvizsgálni, hogy vajon van-e biztosítás arra a lakásra, amelyben él, mert ha a kár után derül ki, hogy nincs, akkor nagyon kellemetlen meglepetés érheti az albérlőket is!Sokszor az a forgatókönyv, hogy a lakást kiadó tulajdonos kizárólag a lakásra köt biztosítást, ami éppenséggel a közvetlen viharkárokra fedezetet nyújt, de a bérlőknek érdemes kiegészítő biztosítást kötniük a saját ingóságaikra, például egy betörés vagy háztartási baleset esetére.

Sajnos előfordulhat olyan eset is, amikor a túlfeszültség a bérelt lakás konnektoraiban jelentkezik és ezáltal tönkreteszi a konnektorba bedugott sok esetben drága műszaki cikkeket, például egy több százezer forintos televíziót, számítógépet, mosógépet, mosogatógépet.Ebben az esetben ha a bérlő nem köt kiegészítő biztosítást az ingóságaira, akkor a biztosító nem fizet egyetlen forintot sem, a bérlőnek kell állnia minden kárt!Ahhoz, hogy ingóságainkat is biztonságban tudjuk, érdemes alaposan megnézni, mit fedez pontosan a lakás biztosítása

A cikk a www.penzcentrum.hu cikke alapján készült!

Forrás

Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap