A néni nem tudta kifizetni a csirkecombot: szó szerint megjegyeztem, mit mondott neki a boltvezető, annyira meglepett

A néni nem tudta kifizetni a csirkecombot: szó szerint megjegyeztem, mit mondott neki a boltvezető, annyira meglepett


Egy olvasónk, Brigitta küldte el nekünk, mi történt vele az egyik pesti hentesüzletben. Annyira megható az eset, hogy nagy örömmel osztjuk meg:

Íme Brigitta sztorija: “Egy idős néni tért be az egyik nagyobb hentesüzletbe. Volt már vagy legalább 80 éves. Pont elém állt állt be a sorba, szegény, a kosara mellett még gurulós szatyrát is maga után húzta.

Mikor a kiszolgálóhoz ért, mondta, hogy most nemcsak csirkefarhátat szeretne venni, hanem combot is.

Kedveskedni szeretne a férjének, akinek holnap lesz a születésnapja, és kedvence a rántott csirkecomb – csak mesélt, mesélt a családjáról a pultnál álló fiúnak, ahogy az idős nénik szokták…:)

Majd közölte, miből mennyit kér. A fiú a pultnál be is csomagolt szépen mindent.

Ez még az olyan régi, klasszikus üzletek egyike, ahol a vásárlást követően ott rögtön fizetni is tudsz. Így a kiszolgáló rögtön mondta is az árat a néninek. Rövid csönd következett, így önkéntelenül is az idős hölgyre figyeltem.

Csak pár szót motyogott szégyenében. Ha jól értettem, valami olyasmit, hogy ő ennyit most nem tud fizetni. Ha jól láttam, még el is sírta magát szegény néni, szégyenében és nyomorúságában.

Pont ekkor jött ki az üzletvezető, és kérdezte a pultnál fiút, miért nem halad a sor. Ekkor ő elmondta, mi a helyzet. Már vártam, hogy a főnök valami gúnyos megjegyzést tesz a nénire, de szerencsére nagyon nem így történt.

Látva a hölgy végtelen bánatát, így szólt hozzá: “ne tessék aggódni, pont ma van extra nyugdíjaskedvezmény, így féláron elviheti, amit vásárolt. Így már ki tetszik tudni fizetni?”

A néni arcát elöntötte a megkönnyebbülés, hiszen így meg tudott venni mindent, amit szeretett volna.

Mikor a néni elment, én következtem, így jól láttam, milyen döbbenten nézett a kiszolgáló a főnökre. Hiszen igazából szó sem volt semmilyen kedvezményről.

Olvasd el ezt a cikket is –> Drasztikus lépésre szánta el magát Sarka Kata, most, hogy Hajdú Péternek mástól született gyereke A főnök így szólt a beosztottjához: “Az én anyukám is szinte pont így néz ki, mint ez a néni. Megesett rajta a szívem.”

Jót mosolyogtam magamban, több mindent vettem, mint gondoltam, mert engem is meghatott az üzletvezető kedves gesztusa.

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap