Azta... ! Most jött a hír! Gyerekek ezt már ne ! Pokolian nagy a baj! Pokoli hőség jön júliusban – augusztusban!!! Lesz, ahol közel 45-50 fokig kúszik fel a hőmérő higanyszála!!!!

Azta... ! Most jött a hír! Gyerekek ezt már ne ! Pokolian nagy a baj! Pokoli hőség jön júliusban – augusztusban!!! Lesz, ahol közel 45-50 fokig kúszik fel a hőmérő higanyszála!!!!


Pokoli hőség Európában: itt 50 fok lesz!

Egész Európára lecsapott az extrém forróság: Portugáliában például a napokban 45-50 fokos (!) hőség várható, és még az északi országokban is 10 fokkal melegebb (30-35 fok) van az ilyenkor megszokottnál.

Íme a rövid távú előrejelzés :

Vasárnap országszerte ragyogóan napos, száraz időben lesz részünk, felhők szinte nem is lesznek az égen. Sokfelé megélénkül, északnyugaton megerősödik a délies szél. A csúcshőmérséklet 30 és 34 fok között alakul. 11 és 15 óra között extrém erős lesz az UV-sugárzás.

Hétfőn is marad a napos idő, késő délután nyugaton, északnyugaton növekedhet meg jobban a felhőzet egy térségünket megközelítő hidegfront hatására, de csak néhol alakulhat ki egy-egy zápor, zivatar. A délnyugati szél sokfelé élénk lesz, majd késő délután északnyugaton északnyugatira fordul. Hajnalban 14-20, napközben 32-36 fok várható.Kedden egy hidegfront hatására élénk, erős lesz az északnyugati szél. Csak pár fokkal mérséklődik a meleg, 26-31 fokot mérhetünk délután. Sok napsütésre számíthatunk, csak elvétve fordulhat elő egy-egy jelentéktelen zápor.

Szerdán kezdetben naposabb, délután már felhősebb idő lehet a jellemző, de csak nyugaton, délnyugaton fordulhat elő egy-egy zápor, zivatar. 28 és 33 fok közé melegedhet a levegő. Csütörtökre virradóan többfelé kialakulhat zápor, zivatar, napközben már csak helyenként. Az élénk északi-északnyugati szélben 29-34 fokot mérhetünk.

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap