Borzalmas tragédia történt:14 éves lány halt meg a balatoni osztálykiránduláson. - Mutatjuk a részleteket:

Borzalmas tragédia történt:14 éves lány halt meg a balatoni osztálykiránduláson. - Mutatjuk a részleteket:


Mentő érkezett a helyszínre.

Szörnyű tragédia történt vasárnap a Balatonnál, ahol információink szerint egy 14 éves kislány vesztette életét. Úgy tudni, a fiatal osztálykiránduláson vett részt, s a vízben fürdött. Ekkor még semmi jele nem volt annak, hogy baj van, ám amikor kijött a Balatonból, rosszul lett, kiabált, hogy nem érzi jól magát. Társai először azt hitték, hogy csak viccel, ám kiderült, hogy nagyon is komoly a helyzet.

„Fájlalta a gyomrát meg a fejét, kiabált, majd hörgött. Azt hitték, hogy viccel… Aztán jöttek a mentők, hajnalban halt meg” – mondta lapunknak egy neve elhallgatását kérő informátor.

Úgy tudjuk, hogy a tinédzser miután kijött a vízből, összeesett, és mentő érkezett a helyszínre hozzá. Az informátor szerint másfél liter vizet találtak a kislány tüdejében, majd hétfőn hajnalban a kórházban az orvosok minden igyekezete ellenére meghalt.

A lány egy budapesti gimnázium tanulója volt. Az ügy kapcsán megkerestük az iskolát, a tragédia hírét nem erősítették meg és nem is cáfolták, ugyanis nem kívántak nyilatkozni, ahogy érthető módon a szülők sem.

Megkerestük dr. Bense Tamást, ismert gyermekorvost, aki elmondta: ha a tüdő légzőfelületéhez nem ér hozzá az oxigén, kialakul a fulladásos állapot. „A tüdőben történik meg a levegő gázcseréje. Ez azt jelenti, hogy ha megtelik vízzel, akkor a levegő nem tud bejutni. Ezért kell a vízibalesetet szenvedettnél meggyőződni arról, hogy van-e légzőfelülete – mert ha tele van vízzel a tüdeje, akkor hiába próbálják újraéleszteni. A normál reflexszel bíró egyén a vizet a gyomrából kihányja, a tüdejéből kiköhögi. Amennyiben nagy mennyiségű víz kerül a tüdőbe, előfordul, hogy leszívásra is szükség lehet. Lényeges a mentők szakszerű segítségét gyorsan igénybe venni” – mondta a szakember.

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!

AKTUÁLIS