BOTRÁNY A PARLAMENTBEN! Hatalmas büntetést kapott Kálmán Olga mert olyat tett…

BOTRÁNY A PARLAMENTBEN! Hatalmas büntetést kapott Kálmán Olga mert olyat tett…


Kövér László megbüntette Kálmán Olgát

Sőt, a DK-s politikus posztja szerint az egész frakciót pénzlevonással sújtja majd a házelnök.

Kövér László házelnök nem fogadta el a Demokratikus Koalíció (DK) frakcióvezetőjének igazolását és megbüntette a képviselőcsoport összes politikusát – derült ki Kálmán Olga DK-s frakciószóvivő posztjából. Az indoklás szerint azért döntött így a házelnök, mert a DK-s politikusok a törvényben előírtnál többet hiányoztak májusban az országgyűlési szavazásokról.

Természetesen az alakuló ülésről és azokról a szavazásokról van szó, amelyekről a politikai véleménynyilvánítás keretében kivonultunk
– idézte fel Kálmán Olga.

A parlament alakuló ülésén a DK-s politikusok kivonultak az ülésteremből az eskütétel után, így nem szavaztak például a Nemzeti Választási Bizottság elnökének a beszámolójáról, amely egyebek mellett az április 3-i voksolás tisztaságáról szólt.

„Ők azt szerették volna, hogy ott üljünk, bólogassunk, szavazzunk és tegyünk úgy, mintha ez is csak egy normális hétköznap lenne egy normális parlamenti demokráciában. Mi nem tettük meg ezt a szívességet, mert tartjuk magunkat ahhoz, amit a képviselői mandátumunk felvételekor mondtunk: ahol lehet, gyengíteni kell ezt a hatalmat, de legitimálni soha nem szabad. Mert ez egy törvénytelen kormány, amely megszállta Magyarországot, felszámolta a köztársaságot és tönkretette a hazát” – fogalmazott Kálmán Olga, aki szerint Kövér László

30 éves parlamenti gyakorlatot rúgott fel, amikor a távolmaradásukról szóló frakcióvezetői igazolás ellenére megbüntetett mindenkit.

„Mi továbbra is tartjuk magunkat ahhoz, hogy nem fogjuk megszavazni a törvénytelen miniszterelnököt, a törvénytelen minisztereket a törvénytelen államtitkáraikkal együtt. Ha ez az ára, akkor ez az ára” – tette hozzá.

Nyitókép: Vajda János/MTI

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap