Gyász: tragikus hirtelenséggel 45 évesen elhunyt a magyar könnyűzenei... - Borzalmas veszteség

Gyász: tragikus hirtelenséggel 45 évesen elhunyt a magyar könnyűzenei... - Borzalmas veszteség


Gyászol a magyar zenei és rádiós szakma, miután tragikus hirtelenséggel 45 évesen elhunyt Rota Francesco.

A Senso Magico magyar soul zenekar énekesek, gitárosaként és szövegírójaként is ismert rádiós műsorvezető halálát a Trend FM és a Rádió7 vasárnap közölte. A Trend FM közösségi oldalán azt írta,

„Tragikus hirtelenséggel elhunyt Rota Francesco, a Trend FM-en hallható Soul History műsorvezetője.Szerdán délután még bent volt a szerkesztőségben, összerakta a következő műsort. Amelyben pontosan a tőle megszokott alapossággal húzott elő újabb és újabb sosem hallott sztorikat a soul zenéről.

Arról a zenei világról, melyet imádott. 2015 tavasza óta vitte a budapesti Trend FM-en a péntek délelőtti műsort, amelyet szépen lassan újabb és újabb vidéki rádiók vettek át.Ha bárki odakapcsolt a műsorára, nem valószínű, hogy tovább nyomta volna a gombot. Tényleg olyan bakelitek forogtak, amelyek sehol máshol. Tényleg olyan sztorik, olyan stílusban előadva, hogy lehetetlen volt kiszállni a kocsiból, ha ment a műsora. Fantasztikus zenészekkel folytatja odafent, mi, a Trend FM-nél sosem felejtjük őt, és korábbi műsoraival emlékezünk rá a nyár folyamán.

A Rádió7 hasonlóan fájó szavakkal búcsúzott vasárnap az énekestől, akinek műsora szintén hallgató volt a frekvencián.

Mély és alázatos megdöbbenéssel értesültünk arról, hogy műsorvezetőnk, barátunk Rota Francesco tragikus hirtelenséggel elhunyt. A Magyarországon egyedülálló könnyűzenei műsor, a Soul History vezetője, a Senso Magico nevű magyar soul zenekar énekese, gitárosa, zene és szövegírója 45 éves volt. Rota Francesco pótolhatatlan veszteség a Rádió 7 és minden minőségi zenét szerető ember számára. Barátai, szerettei gyászában osztozunk. Isten nyugosztalja!” – emlékeztek az éllovas rádiósra Facebook-oldalukon.

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!

AKTUÁLIS