Kitálalt a szomszédasszonyom – Tanácsára azóta EZT kihagyom a kovászos uborkából: Olyan hatást gyakorol a testemre, amiről nem is álmodtam volna

Kitálalt a szomszédasszonyom – Tanácsára azóta EZT kihagyom a kovászos uborkából: Olyan hatást gyakorol a testemre, amiről nem is álmodtam volna


orábban nem tudtam elképzelni kenyér nélkül a kovászos uborkát, ám a szomszédomnak hála megismertem egy teljesen más elkészítési módot!

Megkóstoltatta velem a kenyér helyett krumplival készített kovászos uborkát, és fenséges volt! Így az uborka leve még finomabb és igazi frissítőként hat egy forró nyári napon! A kovászos uborka pedig nagyon egészséges, támogatja az emésztést (többek között hatásos a székrekedés ellen).

Egy ötliteres palackra vetítve az alábbi mennyiségű hozzávalókra lesz szükségünk:
három kilogramm uborka,
egy csokor kapor,
kettő maximum három krumpli,
hat gerezdnyi fokhagyma, valamint
1,5 l langyos, sós víz.

Ami fontos tehát a hagyományos recepthez képest, hogy a kenyér helyett hámozott krumplidarabokat használunk!

Az uborkát megmosom, levágom a végeit, behasítom az oldalukon. A burgonyát megpucolom, majd darabokra vágom.A tiszta palackban rétegeket rakosgatok egymásra: alulra jön a krumpli, rá a szorosan rakott uborkák. Közé beszuszakolom a fokhagymagerezdeket. Ekkor jöhet rá a víz, majd a kapor. A legfelső réteg a maradék krumpli legyen.

Kistányérral lefedve rakjuk az ablakba, lényeg, hogy melegen legyen (nem kell süsse a nap). Négy napot várjunk, majd tegyük kisebb üvegekben a fridzsiderbe. Érdemes kipróbálni, fenséges gasztronómiai élmény!

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!

AKTUÁLIS