Megérkezett a hivatalos rendőrségi tájékoztató! Új nyomozás indul Babicsek Bernát halála ügyében Mégsem úgy volt, ahogy este eddig gondoltuk?

Megérkezett a hivatalos rendőrségi tájékoztató! Új nyomozás indul Babicsek Bernát halála ügyében Mégsem úgy volt, ahogy este eddig gondoltuk?


A színész, harmonikaművész édesanyja, Márta asszony elmondta, hogyan élik meg imádott fiuk születésnapját.

– Reggel megyünk a templomba, a misén a fiam lelkéért imádkozunk. Már megrendeltem a virágot, a férjemmel pedig utána kimegyünk a temetőbe Bernát sírjához. Minden hétvégén járunk ki, de ez a nap más lesz. Nem lehet azt elfogadni, hogy ő már nem lehet itt a születésnapján – kezdte lapunknak Márta asszony.

– Bernát borospincéje nemrég készült el, és vallásos, hívő emberek lévén, megszenteltetjük egy pappal. Furdal a lelkiismeret, hogy a solymári háznál nem volt kint a pap, mert hol a fiamnak nem volt jó, hol pedig az atyának. A tragédia óta sokszor gondolkozom azon, hogy talán minden ezért történt...

Márta asszony és férje, idősebb Babicsek Bernát azt tervezik, hogy a színész házában állítják ki a hosszú évek alatt összegyűjtött harmonika- és nipszobor-gyűjteményt, ám ehhez rendbe kell tenni az épületet, amelynek falait vastag koromréteg borítja a decemberi tűzeset óta.

– A férjem dolgozik ott egyedül, illetve a másik fiunk megy hétvégente segíteni. A férjemet nagyon megviseli, hogy ott kell lennie, főleg, hogy ő talált rá Bernátra. Mérhetetlen a fájdalmunk, nem lehet ebbe beletörődni – sírta el magát Márta asszony, akinek a bajban szerencsére van támasza.

– Van egy rokonom, aki sok évvel ezelőtt elveszítette a fiát. Ő megérti a fájdalmamat. Bernát volt kedvese, Kinga is gyakran keres, tudom, hogy bármiben számíthatok rá. Igazság szerint a férjemmel nem nagyon megyünk sehová, mert nem akarjuk elrontani mások kedvét, másról pedig nehezen tudnánk most beszélni. A fiam barátai is gyakran keresnek, nemrég egyikük azt mesélte, Bernáttal arról beszéltek, hogy ideje lenne megállapodnia, családot alapítani. Talán volt kialakulóban egy kapcsolata, és tudom, szeretett volna gyerekeket. Mi is vágytunk már unokákra, és remélem, ez hamarosan megadatik. Bár ez sem adná vissza a gyermekünket, talán enyhítene a fájdalmunkon.

Mint arról korábban beszámoltunk, Babicsek Bernát tavaly december 31-én, füstmérgezés következtében hunyt el otthonában. A házba telepített riasztó berendezés jelzett egy biztonságtechnikai cégnél, amelynek egy munkatársa a helyszínre ment, s bár érzékelte, hogy füst árad ki a szellőzőn, ő azt kéménynek nézte, s nem intézkedett. Ám a család szerint ha a cég munkatársa gondosan jár el, a gyermekük még ma is élne. Feljelentést tettek halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt, ám ezt elutasították, ők viszont törődnek bele.

– A Pest Megyei Főügyészség hatályon kívül helyezte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság korábbi döntését, amelyben elutasították a panaszunkat. Az ügyészség nyomozást rendelt el, hiszen további vizsgálatok szükségesek annak tisztázására, fennáll-e bűncselekmény gyanúja. Indítványozzuk továbbá, hogy másik nyomozatóhatóságot jelöljenek ki az ügyben – mondta a Babicsek család jogi képviselője, dr. Borbély Zoltán.

Forrás

AKTUÁLIS