MOST ÉRKEZETT! Nyugdíjasok figyelem! Sajnos rossz hírünk van

MOST ÉRKEZETT! Nyugdíjasok figyelem! Sajnos rossz hírünk van


Bár korábban a kormány júniusra ígért évközbeni nyugdíjemelést, most megerősítették, hogy júliusra csúszik át – számolt be a Portfolio.

A csúszás okáról hétfőn az MSZP-s Komjáthi Imre kérdezte Varga Mihály pénzügyminisztert, aki helyett Tállai András államtitkár válaszolt.

Tállai elismerte a csúszás tényét, és abban is egyetértett Komjáthival hogy ez problémát jelent,

szerinte ugyanakkor a kormány kitart korábbi ígérete mellett, miszerint megőrzi a nyugdíjak vásárlóértékét, ezért a tervezettnél magasabb infláció miatt 3,9 százalékos évközi nyugdíjemelést hajt végre az év elejéig visszamenőleg, illetve a 13. havi nyugdíjra vonatkozóan is, csak nem júniusban, hanem júliusban.

Tájékoztatott továbbá arról is, hogy szeptemberben újra megvizsgálják a gazdasági adatokat és az esetleges további emelést.

A Portfolio úgy számol, hogy a mostani 3,9 százalékos kiegészítő emeléssel 8,9 százalékos lesz összesen az idei átlagos nyugdíjemelés, miközben maga a kormány is inkább 10 százalék körüli éves inflációval számol, így tehát további 1 százalékos nyugdíjemelésre is szükség lehet pusztán az inflációkövetéshez is.

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!

AKTUÁLIS