Tegnap megkaptuk a számlát ebben a balatonfüredi étteremben, de alig hittünk a szemüknek… Úgyhiszem, Ezt látnia kell az egész országnak..! ILYEN VAN??! (Fotók!)

Tegnap megkaptuk a számlát ebben a balatonfüredi étteremben, de alig hittünk a szemüknek… Úgyhiszem, Ezt látnia kell az egész országnak..! ILYEN VAN??! (Fotók!)

Ezért is pénzt számoltak fel. Elmondták, hogy miért. A Blikk egyik olvasója mesélte döbbenten, hogy az egyik balatonfüredi étteremben 300 forintot számítanak fel, ha valaki kétfelé osztva kéri az ételt. Így fordult elő, hogy palacsintát rendeltek desszertnek, de mivel nem tudták volna megenni a bőséges adagot, úgy döntöttek, külön tányéron kérik kétfelé osztva, de aztán meglepődtek, amikor meglátták a számlát.

Csak otthon néztem aztán át a számlát, s amennyire „megnyugodtam” attól, hogy ingyen ihattam, annyira meglepett, hogy a palacsinta kettétálalásáért felszámoltak háromszáz forintot. A barátunk, akivel beültünk, mondta, ő látta az étlapon, csak nem tartotta fontosnak, hogy szóljon nekünk. Azt egyébként nem tudom, de legközelebb, ha arra járok megkérdem: ha nem kettétálalást kértünk volna, csak egy üres tányért, azért is fizetni kellett volna-e – mondta el a lapnak. A Blikk munkatársai is felkeresték a helyet inkognitóüban és egy adag bográcsos halászlevet rendeltek két tányérral és egy adag palacsintát, kettéosztva. A számlán valóban szerepelt 300 forint „ketté tálalás” címmel. Az üzletvezető elárulta, hogy miért történik ez: – Két éve vezettük be, egy másik étteremtől vettük az ötletet. Viszonylag sok vendég kérte korábban is, hogy szedjük ketté az adagokat. Csakhogy ez nem két féladag, hanem annál több, az önök palacsintájára is több csokoládémártás és díszítés került így, valamint ezzel a tálaló személyzetnek is kétszer annyi munkája van. Jelképes összeg ez a 300 forint. Az alapanyag árak miatt készülünk egy 10 százalékos áremelésre, de a kettétálalás díján nem változtatunk – mondta az étteremvezető. – Valahol terítékdíjat számolnak fel ilyen esetben, hiszen két villa és két tányér kell, de nem ennek a díja a 300 forint, hanem addig ülhetne olyan vendég is az asztalnál, aki nem fél adag palacsintát eszik – kommentálta a hallottakat Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke. Hozzátette, megérti, hogy a vendéglősök valahogyan ellensúlyozni akarják az alapanyag- és az energiaár-emeléseket. – Minden forintra szükségük van, hogy talpon tudjanak maradni – jegyezte meg Kovács. Blikk


Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap