Felfoghatatlan tragédia! Kiváló úszó volt: Rejtély, mi okozta Dániel halálát

Felfoghatatlan tragédia! Kiváló úszó volt: Rejtély, mi okozta Dániel halálát


A fiatal zsaru barátaival ment be a tóra zárás után, azonban az egyik bójánál elmerült. Testét délután találták meg.

A fiatal zsaru barátaival ment be a tóra zárás után, azonban az egyik bójánál elmerült. Testét délután találták meg.

Mint arról a Bors is beszámolt, a fiatal zsaru még csütörtökön ment fürdőzni három barátjával a tiszafüredi szabadstrandra a Tisza-tónál. Éppen a tavon szórakoztak, és egy bóját kerültek meg, amikor a fiatal Kupai Dániel Ferenc őrmester egyszer csak elmerült. Barátai azonnal segítséget kértek, a rendőrt egészen másnap délutánig csapatok és búvárok kutatták, még a tavat is lezárták erre az időre.

A tiszafüredi szabadvízi strand a tegnap nyitvatartási időn kívül történt sajnálatos baleset miatt határozatlan ideig zárva tart – írta Facebookra Ujvári Imre, a település polgármestere. Ez idő alatt csak a keresőket engedték be a lezárt területre.

Úgy tudjuk, hogy a három fiatal már zárás után ment be a strandra, ekkor már nincs ott úszómester:

Ha jól tudjuk, azon a részen van úszómesteri szolgálat, de csak este hétig, ha utána megy be valaki, akkor már úszómester felügyelete nélkül teszi – mesélte a Borsnak egy helyi lakos. A rendőr testét végül pénteken, délután találták meg, a rendőrség pedig szomorú közleményben búcsúzott kollégájától. Egyelőre nem tudni, mi okozta a tragédiát, úgy tudni ugyanis, hogy Dániel kiváló úszó volt, nem jelentett akadályt neki a víz, korábban, rendészeti szakiskolásként csapatban életmentési versenyt is nyertek társával.

Így búcsúztak tőle

Kollégái a helyszínen vettek búcsút a fiatal rendőrtiszttől, erről pedig Facebook-oldalukon is megemlékeztek.

– Kupai Dániel Ferenc r. őrmester a BRFK VI. kerületi Rendőrkapitányságán szolgált, kiváló szakmai munkája miatt nemrég kapta meg körzeti megbízotti kinevezését. Szerette a hivatását, előtte állt még az egész élet, és felfoghatatlan, hogy ilyen fiatalon búcsúznunk kellett Tőle. Több kollégánk, a BRFK kötelékébe tartozó rendőr is a tónál volt ma, ők egy sportrendezvényre érkeztek, és az elsők között értesültek Dani haláláról. A VI. kerületi rendőrök, akik nagyon szerették Danit, vissza is léptek a versenytől, a megrendítő hírtől nem tudtak leutazni a tóhoz.

Mi budapesti rendőrök fájdalmas küldetést bíztunk a többi kollégánkra; a búcsú, az emlékezés, a végső tisztelet megadását. Kollégáink az összes budapesti rendőr nevében koszorút engedtek a vízbe a tragédia helyszínén, hogy meggyászolják Danit és osztozzanak a család fájdalmában. Nyugodj békében Dani! – olvasható bejegyzésükben.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap