Lőfegyverrel támadt egymásra a magyar határon két bevándorlócsoport,több súlyos sérült van és legalább ketten meghaltak - ÍME a részletek:

Lőfegyverrel támadt egymásra a magyar határon két bevándorlócsoport,több súlyos sérült van és legalább ketten meghaltak - ÍME a részletek:


Bevándorlók két csoportja támadt egymásra lőfegyverekkel szombat hajnalban a magyar határhoz közeli szabadkai erdőben, a helyszíni beszámolók szerint több súlyos sérült van, a rendőrség, a katonaság és a mentőszolgálat is nagy erőkkel vonult a helyszínre.

Orbán Viktor miniszterelnök szombaton azt mondta, „migránsok százezrei ostromolják Magyarország határait”, ezért meg kell védeni a magyar emberek békéjét és biztonságát.

A szabadkai rendőrségre éjjel háromkor érkezett bejelentés, hogy a szerb–magyar határ mellett fekvő erdőből fegyverropogás hallatszik. Kiderült, hogy az erőszakos összecsapást a bevándorlók között elszabadult indulatok váltották ki. A helyszínre nagy erőkkel vonultak ki a rendőrség különleges egységei, amelyek golyóálló mellényben közelítették meg a helyszínt. Az MTI szerint az erdőt és az arra vezető utakat lezárták.

A helyiek beszámolói szerint a mentők folyamatosan szállítják a sérülteket, nem hivatalos adatok szerint legalább két halottja is van az összecsapásnak.

Szerbiában jelenleg körülbelül hatezer illegális bevándorló tartózkodik. Az Afrikából és a Közel-Keletről érkező migránsok célja nem a nyugat-balkáni ország, hanem az Európai Unió, főként Németország, ám a magyar határzár miatt sokan hosszabb időre Szerbiában rekednek.

Beszámolók szerint az utóbbi időben nőtt a nyomás a szerb–magyar határszakaszon, és arra is volt példa, hogy a migránsok megdobálták a határőröket, így az sem zárható ki, hogy a most használt fegyvereket eredetileg nem egymás, hanem a határt védők ellen akarták használni.

Orbán Viktor szerint fel kell készülni
A magyar kormányfő a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) tisztavatási ünnepségén kiemelte, hogy veszélyek szép számmal vannak, migránsok százezrei ostromolják Magyarország határait

– hangsúlyozta Orbán Viktor. Nyugat-Európa nagyvárosait terrortámadások rázzák meg, két évig halálos vírus fenyegetett, és most kitört a háború a szomszédban – sorolta. „Erősnek, felkészültnek és egységesnek kell lennünk, mert a közösségünkre leselkedő veszélyeket csak így leszünk képesek elhárítani, a magyar emberek békéjét és biztonságát csak így tudjuk megvédeni” – emelte ki a miniszterelnök.

A magyar kormányfő a pénteki rádióinterjújában is beszélt a migrációs válságról. Elmondta, hogy „Magyarország különleges ország”, mert az ukrán menekülők és az illegális határátlépők áradata egyszerre sújtja. Mint mondta, tavaly 400 embercsempészt fogtak el, idén azonban már 750-et. Ezek a számok azt mutatják, hogy az elmúlt évben jócskán emelkedett az embercsempészek száma.

A miniszterelnök szerint a háborús zóna közeledik a keleti határhoz, ezért minden egyes perc, amit a katonák nem gyakorlatozással töltenek el, az luxus. Orbán szerint ki kell őket vezényelni, hogy részt tudjanak venni a felpörgetett haderőfejlesztésben.

„Muszáj megszervezünk egy új határvadász rendszert” – közölte és hozzátette: ezt a munkát a belügyminiszterre bízták rövid határidővel.

Kettő-négyezer embert kell felvenniük határvédelmi szolgálatra, ahol emberekkel szemben kell intézkedni, ez nagy munka. Ez emberi jogi ismeret, jogszabályi ismeret, civilizált módon kell megvédeni a határainkat

– emelte ki a miniszterelnök.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap