Most jött! Lövöldözés volt EBBEN a magyar kórházban! ITT vannak a drámai részletek:

Most jött! Lövöldözés volt EBBEN a magyar kórházban! ITT vannak a drámai részletek:


Elképesztő jelenetek játszódtak le múlt szombaton Budapesten, a XX. kerületi Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézetben. Egy magából kivetkőzött férfi szóváltásba keveredett egy orvossal, a dulakodás közben pedig még a nála lévő fegyver is eldördült – tudta meg a Blikk.

A rendőrségen hivatalos személy elleni erőszak miatt indult eljárás, a támadót pedig még a kórház közeléből is eltiltották. Biztos forrásból megtudtuk: a 48 éves K. Zsolt korábban kiskorú veszélyeztetése miatt volt büntetve, az incidens idején pedig részeg volt.

– Az anyukáját ment látogatni, és az ellátásával kapcsolatban nem volt elégedett valamivel, aminek hangot is akart adni, a haragját pedig az orvoson vezette le. Eleinte csak kiabált, aztán nekiesett a doktornak, lökdösődtek, majd a férfi egy gáz-riasztó fegyvert is elsütött, de nem sérült meg senki – mesélte lapunknak egy szemtanú.

Az incidenssel kapcsolatban megkerestük az érintett kórházat is. Többek között arra voltunk kíváncsiak, milyen biztonsági intézkedéseket alkalmaznak az intézményben annak érdekében, hogy hasonló eset ne fordulhasson elő, de rövid válaszukban csak annyit írtak, hogy a folyamatban lévő rendőrségi eljárással kapcsolatban tájékoztatást adni nem áll módjukban.

– A Fővárosi Főügyészség a gyanúsítottal szemben távoltartás elrendelésére tett indítványt, amivel a bíróság is egyetértett, és elrendelte azt. Magatartási szabályként előírták, hogy a gyanúsított a sértettel semmilyen formában nem léphet kapcsolatba, továbbá a sértettől, valamint a munkahelyétől is távol kell tartania magát. Amennyiben ezeket megszegi, rendbírsággal sújtható, vagy akár a letartóztatása is elrendelhető – közölte érdeklődésünkre Dr. Bagoly Bettina ügyészségi szóvivő.

Legutóbb június elején számoltunk be arról, hogy a Honvédkórház Dózsa György úton található II. számú telephelyén egy fekvőbeteg férfi rátámadt a kórház sürgősségi osztályán dolgozó orvosra, a késével súlyosan megsebesítette a doktort. De a kórházban nem ez volt az első súlyos bűncselekmény: tavaly márciusban brutális kegyetlenséggel rátámadt lélegeztető-gépen lévő betegtársára a covid-osztályon egy kínai férfi: sebészollóval több mint 30-szor szúrta szemen a mélyaltatásban lévő, tanárként dolgozó édesanyát, aki meghalt.

Forrás
loading...

AKTUÁLIS