Nagyon megszívhatják a távhővel fűtő emberek!

Nagyon megszívhatják a távhővel fűtő emberek!


Sokszorosa lesz a házközponti fűtést használó társasházakban élők rezsije

A távhős társasházaknál a fűtést nem fogja befolyásolni a rezsicsökkentés korlátozása, ám a nagy épületek villanyfogyasztásánál előfordulhat hasonló mértékű drágulás.

Házközponti fűtés esetén az egész társasház egyetlen fogyasztási helynek számít, ez annyit tesz, hogy nincsen külön gázóra minden lakásban, hanem az egész társasháznak van egy darab. Ennek a fogyasztása a téli hónapokban meghaladhatja a havi 5000 köbmétert is.

A REZSICSÖKKENTÉS VISZONT CSAK ÉVI 1728 KÖBMÉTERIG VEHETŐ IGÉNYBE.

Ennek függvényében egy ilyen társasház gázszámlája akár a nyolcszorosára is emelkedhet Németh Szilárd rezsicsökkentésért felelős kormánybiztos szerdai tájékoztatás alapján, a magasabb számlát pedig a lakóközösségnek kellene kigazdálkodnia. A Társasházkezelők Egyesülete szerint a lakások száma szerint kellene elosztani a fogyasztást.

Kérdéses, hogy a szolgáltatónak van-e arról információja, hogy egy-egy társasházban hány albetét van. A többletköltségeket hogyan lehet majd igazságosan elosztani? „A legnagyobb probléma az, hogy ez a dolog minden társasházat érinteni fog” – mondta az RTL Híradónak Bék Ágnes, az egyesület alapító elnöke.

ddddddddddd
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap