Orbán Viktor összehívta a rendkívüli ülést! Ekkor jelenthetik be az új rezsicsökkentés végső változatát:

Orbán Viktor összehívta a rendkívüli ülést! Ekkor jelenthetik be az új rezsicsökkentés végső változatát:


Egyeztetést hívott össze az energia-veszélyhelyzetről és a rezsicsökkentés megvédéséről Orbán Viktor miniszterelnök a parlamentbe kedd reggel - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. A megbeszélésen Varga Mihály pénzügyminiszter, Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter, Palkovics László technológiai és ipari miniszter, Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter, Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Németh Szilárd, a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos, Bordás Gábor, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető államtitkár valamint Czepek Gábor, az MVM elnök-vezérigazgatója vett részt.

Elhangzott: az elhúzódó ukrajnai háború, az elhibázott brüsszeli szankciók következtében egész Európában az egekbe szöktek az energiaárak. Azonban Európában csak Magyarországon védik rezsicsökkentéssel a családokat, és a kormány a jövőben is ezt fogja tenni. A rezsicsökkentés fenntartásával az átlagfogyasztás erejéig valamennyi magyar háztartás továbbra is rezsicsökkentett árat fog fizetni.

Hamarosan kiderülhetnek a részletek A fél ország csekkeket nézegetve számolgat a kormány rezsicsökkentés átalakításáról szóló bejelentése után. A kabinet még dolgozik a részletszabályokon, Steiner Attila energia- és klímapolitikáért felelős államtitkár elmondta, hogy mikorra születhet meg a „csomag” végleges változata

A részletek kidolgozása zajlik, napokon belül előállhat a kormány az energia-veszélyhelyzet miatt eszközölt rezsicsökkentés végső változatával – jelentette ki a Hír TV-ben a Technológiai és Ipari Minisztérium energiaügyi és klímapolitikai államtitkára. Steiner Attila ismét elmondta, amit már több kormánypárti képviselő is, miszerint egy olyan javaslatot dolgoznak ki, ami képes kezelni a legtöbb élethelyzetet.

A Blikk is megírta, hogy a legutóbbi, rendkívüli Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Németh Szilárd kormánybiztos bejelentette, hogy a kormány energia-veszélyhelyzetet hirdetett és a rezsicsökkentés jelenlegi formáján is változtat. Dömötör Csaba vasárnap reggel a Kossuth rádiónak már azt mondta, az Energia-veszélyhelyzeti Operatív Törzs minden élethelyzetet és speciális körülményt megvizsgál és a nagycsaládosokkal, a kistelepülésen élőkkel, illetve a kizárólag árammal fűtőkkel külön foglalkoznak majd.

Arra a kérdésre, hogy mégis mikor születik meg a „csomag” végleges változata, a Technológiai és Ipari Minisztérium energiaügyi és klímapolitikai államtitkára azt mondta:

Ez akár pár nap is lehet

Steiner Attila elárulta még, hogy vasárnap megtartotta második ülését az energiaügyi operatív törzs, amelyen „számtalan kérdést azonosítottak” és egy olyan javaslatot fognak kidolgozni, ami képes kezelni a legtöbb élethelyzetet.

„Emiatt jött az a kormányzati javaslat, hogy az átlagfogyasztásig mindenki a rezsicsökkentett áron kapja meg az energiát” – fejtette ki az államtitkár.Forrás
loading...

AKTUÁLIS