Orbán Viktor rendkívüli bejelentést tett: indul az állami kazán- és kályhaprogram hazánkban,íme a részletek

Orbán Viktor rendkívüli bejelentést tett: indul az állami kazán- és kályhaprogram hazánkban,íme a részletek


Orbán Viktor péntek reggel elmondta a Kossuth rádiónak, hogy két évvel meghosszabbítják az 5 százalékos lakásáfát. Ezen kívül arról is beszélt a miniszterelnök, hogy új programot indítanak annak a megvizsgálására, hol van lehetőség leválni a gázfűtésről.

Orbán Viktor ma reggel elmondta a Kossuth rádiónak, hogy meghosszabbítják az 5 százalékos lakásáfát. A döntést azzal indokolta, hogy sokan fogtak lakás- és házépítésbe, erre akar elég időt hagyni a kormány. Az intézkedést két évvel hosszabbították meg – írta a Pénzcentrum.

Segítenünk kell az embereknek, hogy le tudjanak jönni a gázról, ott, ahol erre van lehetőség. Újraindítjuk a Mátrai Erőmű már leállított termelőkapacitásait. A tűzifakivitelt betiltottuk. Meg kell vizsgálni, hogy újra tudjuk-e nyitni a barnakőszén bányáinkat. Az erdőgazdaságoknak pedig előírtuk, hogy vizsgálják meg, hogyan lehetne több tűzifát kitermelni
– mondta Orbán, majd arról is beszélt, elindul az állami kazán- és kályhaprogram, amelynek részleteit Palkovics László miniszter dolgozza ki.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap