A rendőrség üzent a tüntetőknek augusztus 20-ra

A rendőrség üzent a tüntetőknek augusztus 20-ra


Egy bejelentő augusztus 20-ától elfoglalná a fővárosi rakpartokat. A Budapesti Rendőr-főkapitányság előíró-korlátozó határozatot hozott, melynek értelmében tilos traktorokkal Budapest belvárosába vonulni vagy azokkal a rakpartokat elfoglalni.

Egy magánszemély már korábban bejelentette, hogy akadályozná az ünnepi programot. Most gyakorlatilag azonos tartalmú bejelentés érkezett a rendőrséghez, mely szerint valaki gyűlést szervezne 2022. augusztus 20-ától 31-éig a fővárosban, beleértve az ünnepi helyszíneket, a rakpartokat és a Duna-hidakat.

A rendőrség biztosítja a véleménynyilvánítás és a békés gyülekezéshez való jog gyakorlását, azonban ez nem eredményezheti mások jogainak aránytalan mértékű csorbítását, ezért a Budapesti Rendőr-főkapitányság – ahogy előzőleg is – 2022. augusztus 19-én előíró-korlátozó határozatot hozott.

Ennek értelmében a résztvevők a Dózsa György út két külső forgalmi sávján (Bp. VI., VII., VIII., XIV. kerület) gyakorolhatják gyülekezési jogukat, illetve a közlekedési szabályok betartásával vonulhatnak a helyszínekre. A gyűlés szervezőjének nyilatkozataival szemben továbbra is tilos traktorokkal Budapest belvárosába vonulni, traktorokkal rakpartokat, hidakat elfoglalni – írja a police.hu.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap