Csaknem az egész országra kiadták a figyelmeztetést,íme a részletek

Csaknem az egész országra kiadták a figyelmeztetést,íme a részletek


Napos idővel indul a hét, bár előfordulhatnak zivatarok is hétfőn. A hőség enyhül, a maximumok 26 és 32 fok között alakulnak.

Hétfőn a napos időszakok mellett főként a Dunától keletre alakulhatnak ki szórványosan záporok, zivatarok. Az északias szél északnyugaton, nyugaton, valamint helyenként északkeleten élénk lehet, egyébként csak zivatarok környezetében támadhat fel – írja az Időkép.

PÁR FOKKAL ENYHÜL A HŐSÉG, A LEGMELEGEBB ÓRÁKBAN 26 ÉS 32 FOK KÖZÖTT ALAKUL A HŐMÉRSÉKLET.


Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn 15 megyére adott ki elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést zivatar miatt. Mint írják, elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat.

Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

Hétfőn egyes fokú, citromsárga riasztás lesz érvényben zivatar miatt

- Szabolcs-Szatmár-Bereg,
- Hajdú-Bihar,
- Békés,
- Baranya
- valamint Bács-Kiskun megye egyes területein.


Hidegfront érkezik

Hétfőn egy gyenge hidegfront fejt ki hatást szervezetünkre. Az érzékenyebbek körében görcsös típusú fejfájás léphet fel, a fejfájást a megélénkülő szél átmenetileg fokozhatja. A meleg még sok helyen tartja magát, itt még jelentkezhet alvászavar, fáradékonyság, dekoncentráltság. A nagy napi hőingás miatt nehéz nap vár a szívbetegekre, valamint az idősekre.

A reggeli erősebb lehűlés miatt erősödhetnek az ízületi panaszok, egyesek végtagfájdalmakkal ébredhetnek, nő a megfázásveszély. A záporok, zivatarok területén romolhat az asztmások állapota, így nekik ebben az időszakban célszerű zárt térben tartózkodni.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap