Írd fel augusztus elsején a mérőórád állását, majd figyeld őket hó végén! A kormányrendelet alapján körülb…..

Írd fel augusztus elsején a mérőórád állását, majd figyeld őket hó végén! A kormányrendelet alapján körülb…..

Írd fel augusztus elsején a mérőórád állását, majd figyeld őket hó végén! A kormányrendelet alapján körülbelül így néz ki a havi fogyasztás megoszlása (valószínűleg itt a gázt használják főzésre, vízmelegítésre is)Ha a C oszlopban lévő számnál a hó végén nagyobb az addigi fogyasztásod, akkor nagy valószínűséggel lesz, amit emelt, hétszeres áron fizetsz meg majd a szezon végén. Szeptemberben ezért még nem számláznak túl, mert a 144m3-es limitben benne vagy (D oszlop), de például februárban már elfogyhat az augusztus-szeptemberben “megspórolt” fogyasztás.

Így akkor egy extrém fogyasztásnál (akár egy, a korábbinál hidegebb télen) jöhet a horrorszámla

A százalékos adatok a hivatalosan használt adatok, nekem kicsit más számok voltak szolgáltatótól, de jelentősen nem tér el. Érdemes arra is gondolni, hogy lehet egy korai hónap hidegebb vagy melegebb, szóval azért nem árt figyelni, ha a határérték közelében jársz.

Akkor még lehet a következő téli hónapban visszafogni a fűtésből, ahogy az Orbán-kormány mondja most, és amiért megkövezte korábban a demokratikus pártokat. És akkor, ha minden igaz, vissza is jár majd az emelt díjas fogyasztás.


Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap