Keletről érkezik a vihar! Hideget, villámokat és jégesőt is hoz - Mutatjuk, hol számíthat égszakadásra:

Keletről érkezik a vihar! Hideget, villámokat és jégesőt is hoz - Mutatjuk, hol számíthat égszakadásra:


Úgy tűnik ha nem is véglegesen, de lassan talán elköszönhetünk az égető kánikulától, és már ma este viharok, helyenként pedig jégeső is vár ránk. Mutatjuk, hol mire kell számítani.

Kedd este erősebben felhős körzetek is lesznek. Az időszak első felében néhol zápor alakul ki, de a zivatart sem lehet kizárni. Az északkeleti, északi szelet időnként élénk lökések kísérhetik majd, ami miatt a hőmérséklet visszaesik az éjszaka. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 13-20 fok között várható, de a szélcsendes, hidegre érzékeny helyeken ennél hűvösebb is lehet a hajnal.

Szerda estére elsőfokú, vagyis citromsárga figyelmeztetést adtak ki az esetleges zivatarok kialakulása miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársai. A veszélyjelzéssel ellátott területeken elsősorban a villámlások miatt adták ki a riasztást, ám a megerősödött széllökések és esetleges jégeső is okozhat fennakadásokat.



A figyelmeztetések által érintett területek:

Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Fejér, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna megye.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap