RENDKÍVÜLI BEJELENTÉS JÖTT – Mindenki teli tankkal induljon útnak a jövő héten

RENDKÍVÜLI BEJELENTÉS JÖTT – Mindenki teli tankkal induljon útnak a jövő héten


A Független Benzinkutak Szövetsége augusztus 19-én és 20-án tiltakozásul üzemszünetet tart, de nem csak ők, hanem a nagyobb hálózatok is arra figyelmeztetnek mindenkit, hogy a nemzeti ünnep előtt mindenki teli tankkal induljon útnak.

Az elmúlt hónapokban jelentősen megnőtt a kereslet a hazai töltőállomásokon: a teljes piacon 20 százalékkal, a Mol hálózatában pedig 50 százalékkal nőtt a forgalom. Mindeközben a kínálati oldalon több nehezítő körülménnyel is szembesült a cég: a külföldi import visszaesett, a régió több finomítója is átmenetileg csökkentett kapacitással működik.

a júliusra járó literekénti 20 forintos állami támogatást. Augusztustól ráadásul minden eddiginél kevesebb üzemanyagot szállítanak a nagykereskedők, a megrendelt mennyiségnek a felé – tudta meg az RTL Klub Híradója.

A Blikk is megírta, hogy tiltakozásul a szövetség üzemszünetet tart augusztus 19-én és 20-án. A töltőállomások nagyjából harmadát üzemeltető vállalkozások így legfeljebb kávét adnak el jövő pénteken és szombaton. Emiatt a nagy hálózatok megugrott forgalomra és fennakadásokra számítanak kútjaik egy részén.

Mindenkit arra figyelmeztetnek, hogy az érintett napok előtt mindenki teli tankkal induljon el. Úgy számolnak, hogy jövő héten 500-600 benzinkút csatlakozhat a tiltakozáshoz. Azonban a Mol, a Shell és az OMV jövő héten is nyitva tartanak, ám ezeken a helyeken nem kizárt, hogy elfogy majd az üzemanyag.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap