Újabb részletek a budapesti buszbalesetről: 24 mentő érkezett a helyszínre

Újabb részletek a budapesti buszbalesetről: 24 mentő érkezett a helyszínre


A személyautó sofőrje súlyosan megsérült, további 17 sérültet stabil állapotban stabil állapotban szállítottak kórházba.

Szerda délután csapódott neki egy személyautó egy menetrend szerinti busznak az Üllői út és a Haladás utca kereszteződésénél. Jelentős anyagi kár keletkezett, egy további autó is érintett volt, de csak kisebb mértékben, azonban a villamos sínekre üzemanyag folyt ki, a villamos vezetéket tartó oszlop pedig kidőlt.

Korábban közöltek már képeket és videókat is az esetről, az Országos Mentőszolgálat most újabb információkat osztottak meg, többek között a sérültek számáról és állapotáról, valamint a mentésről. Mint írják, a bejelentések után a Központi Mentésirányítás azonnal 8 mentőegységet riasztott a helyszínre, ráadásul egy beteget szállító mentőautó is belefutott a balesetbe.

„A kocsit vezető, 50 év körüli férfi életéért már a roncsban megkezdődött a küzdelem, ami még a kimentés után is sokáig tartott. Eközben a busz utasainak ápolása is zajlott, ők szerencsére többnyire könnyebb sérülésekkel megúszták az ütközést” – teszik hozzá.

A mentők heroikus küzdelem után végül kritikus állapotban indultak el a sofőrrel, míg a többi 17 sérültet stabil állapotban szállíthatták kórházakba” – osztották meg.Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap