Van, aki megkapta már az első „emelt” gázszámláját, elképesztő, mi van rajta

Van, aki megkapta már az első „emelt” gázszámláját, elképesztő, mi van rajta


Hihetetlen kavarások lesznek még itt.

Mint ismert, augusztus 26-tól jönnek az első ‘rezsidíjcsökkentett-emelt’ gáz- és villanyszámlák. A egyik olvasója volt olyan kedves, és be is küldte, amit kapott.

A kormány, hogy fenntarthassa a rezsicsökkentést, kizárt néhány fogyasztót a kedvezményes tarifából és a lakosságnak is Az átlagértékeket meghatározták, és az árakat is, bár azok még változhatnak év végén. A gáz az, ami fájóbb, ott az ár hétszeresére emelkedik az átlagfogyasztás felett.

És jönnek az első számlák, a Blikk olvasója már meg is kapta a gázról szólót az MVM-től. Az esete kissé speciálisabb az átlagnál, mivel gázóra csere volt náluk júliusban. Képeket is kaptunk, levelében pedig ezt írta:

“Szeretném elküldeni a számlát, amely szerint nem volt gáz fogyasztás július hónapban. A számla a mai napon érkezett meg. Gázóra cserénk volt júliusban. A gázóra állását minden hónapban 3-a körül diktáltam. Így tettem ezt most is, mégsem számolta el az összeget az MVM se régi se új áron.

Ez viszont azt jelenti, hogy a következő hónapban már két hónap számláját összevonva fognak számlázni, ami a jelenlegi megállapított fogyasztási minimumnál magasabb lesz, vagyis ezt piaci áron kell majd megfizetni.Én biztosan nem fogom ezt kifizetni. Ezt jeleztem is a szolgáltatónak a mai napon. Tehát a számla panaszra 30 napjuk lesz, hogy kivizsgálják.

“A másik hiba a számlában a negyedik oldalon található. A 0, azaz nulla köbméter fogyasztásom energia felhasználása az előző időszakhoz képest 107%. Júliusban 31 m3 volt a fogyasztás megjegyzem. Az én energia felhasználásom az átlagos lakossági fogyasztóhoz képest 112%. Ezek szerint van aki visszatekeri az óráját, mert a nullánál kisebb fogyasztással lehet csak az és nulla fogyasztásomat überelni. Állítólag az energia felhasználásom az előző évhez képest nőtt. Szerintem meg nem. Az egész számla egy nagy hazugság, valótlan adatokat, számítások tartalmaz. Ha az éves elszámolásra gondolnak ebben a megfogalmazásban, akkor azért érthetetlen nehezen, mert a 2021-2022 augusztusig számított értékek 1364m3 volt, a 2020-2021 augusztusig számított érték pedig 1358m3, ami nem 107% különbség, csak 100,73%. “

“A számlázási módot eddig az online felületen nem tudtam megváltoztatni, mert szerintük a számla összegzése, elszámolás szeptemberben elején lesz. Ha pedig mégis módosult a számlázási időszak, akkor jó lett volna, ha eddig is engedték volna az online felületen a számlázási mód módosítását. Ami most sem működik még.

A másik probléma, hogy a szolgáltatónál végre elvileg lehetővé vált a számlázási mód megváltoztatása. Ezt el is szerettem volna végezni, de a program nem működik a folyamat végén.

Kiszámoltam, hogy kedvezőbb az átalány fizetés számomra, mert így nem én fizetek előre (esetemben kb 200eFt-tot kellene előlegezni, amit majd visszaadna az MVM utólag elvileg), az éves fogyasztásom meg egyébként a megengedett érték alatt lesz, de a havi fogyasztásom viszont nem az ő megállapított értékeik szerinti lenne a fogyasztási görbe alapján, ezért kellene ekkora összeget meghitelezni nekik, azaz Mészáros úrnak.”

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap