Végre jó hír érkezett: 180 fokos fordulatot vett az előrejelzés, annyi eső eshet, hogy még az aszályhelyzet is javulhat - ÍME a részletek:

Végre jó hír érkezett: 180 fokos fordulatot vett az előrejelzés, annyi eső eshet, hogy még az aszályhelyzet is javulhat - ÍME a részletek:


Az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebookon számolt be arról, hogy 180 fokos fordulatot vett az előrejelzés, kiadós csapadékra is van esély. A részletek:

Felcsillant a remény a csapadékra?!

Úgy tűnik, ismét egy a szokásosnál is bizonytalanabb ünnepi hétvége elé nézünk!

Tegnaphoz képest jelentősen változtattak a modellek a hétvége, így augusztus 20-a időjárásán is. Mára már a jóval csapadékosabb forgatókönyvek vannak túlsúlyban, sőt nem egy futás szerint az aszályhelyzet is javulhat. De mi történt, hogy szinte 180 fokot fordult az előrejelzés?

A pénteken érkező hidegfront a mostani kilátások alapján ahelyett, hogy átrobogna rajtunk, hullámot vet térségünk felett, ugyanis a nyugat felől érkező magassági teknő leszakad az alapáramlásról, és hidegörvény formájában itt keringhet majd a környezetünkben.

A front lassabb áthaladása miatt keletre valószínűleg csak később érkezik meg a lehűlés, viszont csapadék tekintetében biztatóbbak a kilátások, a friss prognózis alapján péntektől kezdődően akár több hullámban is eshet.

Mivel ilyen rövid időn belül ekkora változás ment végbe, emiatt mindenképp figyelembe kell venni, hogy a jelen előrejelzés nagy bizonytalansággal terhelt. Mivel a következő napokban a mostaninál jóval szárazabb forgatókönyveknek is meg van az esélye, emiatt kövessétek a legfrissebb posztjainkat, előrejelzéseinket!” – írja az OMSZ.


Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap