2022 Szeptember elsejétől : 1 gyermek után 60 ezer forint, 2 gyermek után 120 ezer forint, 3 gyermek után 180 ezer forint, 4 gyermek után közel 240 ezer forint egyösszegű támogatás jár!

2022 Szeptember elsejétől : 1 gyermek után 60 ezer forint, 2 gyermek után 120 ezer forint, 3 gyermek után 180 ezer forint, 4 gyermek után közel 240 ezer forint egyösszegű támogatás jár!


Még most is igényelhető az iskolkezdési pénz - December 31-ig igényelhető

Munkahelyen lehet igényelni és akár készpénzben is adhatják a munkáltatók.

Ugyan az iskolakezdési támogatás adózása, idén már nem annyira kedvező, mégis nagyon sok munkáltató fogja idén is segíteni a dolgozóit ezzel a lehetőséggel.

Ez a bruttó minimálbér 30%-áig adható, ami idén 60.000 ezer forintot jelent a családoknak, és ezt gyermekeknként évente egyszeri alkalommal mindkét szülőnek adhatják a munkaadók. A juttatást szeptember hónapban adják a jogosultaknak:

Az utalvány formájában kapható cafeteria elem felhasználása szigorúan szabályozott, csak az általános- ,és középiskolás gyermekek számára szükséges taneszközök, tankönyvek és ruházati termékek vásárolhatóak belőle kb. 14000 üzletben.

Fontos tudnivaló, a munkáltató dönthet úgy is, hogy mindkét szülő kap iskolakezdési támogatást még abban az esetben is, ha ugyanott dolgoznak. Feltétel az is, hogy a szülő legyen családi pótlékre jogosult. Az utalvány felhasználható az említett célokra a tanév első napját megelőző 60. naptól egészen az érintett naptári év utolsó napjáig.

- 1 gyermek után 60.000 forint

- 2 gyermek után 120.000 forint

- 3 gyermek után 180.000 forint

- 4 gyermek után 240.ezer forint

Az iskolakezdési támogatás, mint választható cafeteria elem nagy segítség azoknak a családoknak, akiknek problémát okozna a tankönyvek és a tanszerek beszerzése.

A munkaadójánál tájékozódhat a lehetőség részleteiről, de akár online is megismerheti a témát, hogy azokat előnyére fordítva a lehető legjobban ki tudja használni.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap