Ítélet született! Galambos Lajos 4 év letöltendőt kapott - ÍME a legfontosabb részletek:

Ítélet született! Galambos Lajos 4 év letöltendőt kapott - ÍME a legfontosabb részletek:

Hivatalos vesztegetés elfogadása és államtitoksértés bűntettének elkövetése Galambos Lajos 4, Jakubinyi Róbert pedig 3 év letoltendőt, mg az ügy harmadrendű vádlottja 2 év hat hónap letöltendőt kapott. Az ítélet jogerős. A Fővárosi ítélőtábla Katonai Tanácsa előtt ugyanis ma hirdettek ítéletet Galambos Lajos ügyében. Galambos – nem a zenész – a Gyurcsány-kormány idején a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatója volt. A vád szerint korrupciós bűncselekményt követtek el. Az indoklást zárt ajtók mögött tartotta a bíróság, s a per szinte minden egyes eleme államtitok.

Galambos Lajos, az a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) volt főigazgatója, elsőrendű vádlott / Fotó: MTI Fotó: Kovács Tamás

Az eset még 2007-2008-ban történt. Az korábban is kiderült, hogy az Egymásért, Egy-másért Alapítvány bevonásával követték el a bűncselekményt. Az büntetőperben, amely 2011-ben kezdődött, több ítélet is született, hiszen a tágyalást meg is ismételték. Ennek a végére került pont a mostani bírói döntéssel, amely immár jogerős.

A keddi ítélethirdetést megelőzte az utolsó szó jogán tartott beszéd. Ez nagyjából egy órán át zárt ajtók mögött zajlott.

A vádlottak és védőik 10 óra körül léptek ki a tárgyalóteremből, majd 11 órakor hirdették ki az elmarasztaló, ezúttal immár – oly sok év és sok ítélet után – jogerős végzést.

Mint ismert, a Gyurcsány-kormány ideje alatt 2007– 2008-ban történt a korrupciós ügy. Az ügy részletei államtitkot kpeznek, de úgy tűnik, a Jakubinyi-féle Egymásért, Egy-másért Alapítvány a polgári titkosszolgálatok kifizetőhelye lehetett.

Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap