Kapaszkodjon meg! Ennyibe kerülhet majd 10 köbméter hatósági áras fa – videó

Kapaszkodjon meg! Ennyibe kerülhet majd 10 köbméter hatósági áras fa – videó


Gulyás Gergely a tegnapi Kormányinfón kifejtette, hogy közvetlenül az állami erdőgazdaságoktól is lehet fát venni, hatósági áron, ám az LMP inkább az épületek szigetelését támogatná.

Csütörtökön Gulyás Gergely közölte, hogy hatósági árat állapítanak majd meg a tűzifára, amelyekhez eltérő összegben lehet hozzájutni, attól függően, ki milyen fát vásárol. Kijelölik az átvételi helyeket, ahol 10 köbméter fát tudnak biztosítani a fűtési szezon kezdetéig mindenkinek.

Azt, hogy pontosan mennyibe is kerülnek majd a tűzifák, a jövő héten jelenti be a kormány, ám minden bizonnyal országosan egységesek lesznek majd az árak.

Az RTL Híradója szerint elképzelhető, hogy 10 köbméter hatósági áras fa megközelíthetőleg 300 ezer forintba kerülhet majd.

Az LMP a bejelentés után azt mondta, szerintük a kormány kapkodva hoz döntéseket, a jövőt pedig egész egyszerűen eltüzelik.– Ne tüzeljük el a jövőnket! Inkább szigeteljünk le minden lakóépületet, hogy kevesebb fosszilis energiára, kevesebb tűzifára legyen szükség. Szerintünk, ha a Fidesz az elmúlt 12 évben leszigetelte volna az épületeket, most nem lenne szükség háztartásonként 10 köbméter fára – mondta Gál József, az LMP szóvivője.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter tegnap azt is megosztotta, hogy a közintézményekben 20 fok helyett 18 fokra kell levinni a hőmérsékletet.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap