Most érkezett – Módosított a kormány a döntésén, így változnak a rezsicsökkentés szabályai

Most érkezett – Módosított a kormány a döntésén, így változnak a rezsicsökkentés szabályai


A Kormányinfón elhangzott, hogy az állami közintézményekben elrendelik a 18 fokot, ám egy újabb nyilatkozatból kiderült, hogy ez nem érvényes a köznevelési intézményekre.„Felhívjuk a figyelmet, hogy a jogszabály nem azt tartalmazza, hogy a köznevelési intézményekben legfeljebb 18-20 fok legyen, hanem azt, hogy legalább ennyinek kell lennie.

Szigorúbb hőmérséklet-korlátozás csak az állami közintézményekben (pl. minisztériumok) van elrendelve” – írta a kormány az ATV Híradónak, amely egyébként első hírként számolt be a fejleményekről.

Ebből a válaszból az derül ki, hogy egyáltalán nincs hőmérsékleti korlát az oktatási intézményekben. Vagyis a 14 éven aluliak esetében akár 20 foknál melegebb is lehet, éppen úgy, mint a gimnáziumokban, ahol korábban 18 fokot ajánlott a kormány.

A kormány a válaszában arra is kitér, hogy a kórházak, a bentlakásos ellátást nyújtó szociális és a gyermekvédelmi intézmények, valamint a bölcsődei ellátást nyújtó intézmények teljesen mentesek az energiakorlátozások alól.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap