Vigyázat! Ma reggel többen is láttak barnamedvét EBBEN a megyében - AKI ERRE JÁR LEGYEN ÓVATOS

Vigyázat! Ma reggel többen is láttak barnamedvét EBBEN a megyében - AKI ERRE JÁR LEGYEN ÓVATOS


A medve észlelése Nógrád megyében igen gyakori, legutóbb Salgótarján pálfalvai városrészében szúrták ki az ijesztő állatot.

Egyre több olyan fotó lát napvilágot, amin látható, hogy a közelben tanyázó vadállatok bemerészkednek a közeli városba vagy faluba, legyen szó vaddisznóról, rókáról. Most azonban egy barnamedve okozott kellemetlen meglepetést a lakosoknak, miután a minap Pálfalván a hatalmas ragadozó a helyi szeméttelep közelében kezdett dorbézolni.

A Nógrád megyei medve figyelő csoport már a tegnapi nap folyamán kapott egy bejelentést, hogy ott kószál az állat, ma reggelig már nyolcan jelezték, hogy megpillantották a medvét, ám nem hitték, hogy a hír tényleg igaz, hiszen rengeteg valótlan telefonhívást kapnak.



A helyi hatóságok jelenleg nagy erőkkel keresik a ragadozót. A medvék előszeretettel tévednek be a nógrádi erdőkbe, ha már az élőhelyükön nem találnak elég táplálékot, ám a városba ritkán merészkednek be.

Az elmúlt hónapokban sokan jelezték, hogy medvével találkoztak, ám ezek közül több bejelentés is valótlannak bizonyult. Eddig "csupán" a Cserhát déli részén és a Bükkben elhelyezett vadkamera készített felvételeket medvékről, de az országhatár közelében bárhol felbukkanhatnak - írja a Nool.hu.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap