A felmérés alapján Orbán Viktor a második legmegbízhatóbb külföldi politikus, az első pedig...

A felmérés alapján Orbán Viktor a második legmegbízhatóbb külföldi politikus, az első pedig...


Egy új felmérés szerint Orbán Viktor a második legmegbízhatóbb politikus Szlovákiában. A magyar kormányfőben körülbelül a szlovákok egyharmada bízik.

Az Ipsos felméréséről a Napunk.sk számolt be. Mint írják, SzlovákiábanEmanuel Macron francia elnök a legmegbízhatóbb külföldi politikus több mint 30 százalékkal, közvetlenül Orbán Viktor,magyar miniszterelnök előtt. Mindkettőben a szlovákok körülbelül egyharmada bízik.

Őket Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke követi. Az első ötbe Miloš Zeman cseh és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök került még be. Mindháromnak alig több mint 25 százalékos a hitelességi mutatója.

Az Ipsos adatai különbséget mutatnak a külpolitikai kérdések megítélésében a csehek és a szlovákok között. Míg az Ukrajna ellen agresszív háborút folytató Vlagyimir Putyin orosz elnökben a megkérdezettek egyötöde bízik Szlovákiában, addig Csehországban fele annyira népszerű.

A csehek legmegbízhatóbb külföldi politikusa Zuzana Čaputová, szlovák köztársasági elnök, akiben 62 százalékuk bízik. Őt Volodimir Zelenszkij követi több mint 40 százalékos mutatóval, majd a francia és az amerikai elnök, azaz Emmanuel Macron és Joe Biden következik.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap