Drámai hír jött ma: 5 évig küzdött a végzetes kórral, meghalt a 48 éves magyar színésznő

Drámai hír jött ma: 5 évig küzdött a végzetes kórral, meghalt a 48 éves magyar színésznő

Elhunyt a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának tagja, Tompa Klára – közölte szerdán az erdélyi teátrum.


A színművész a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem oktatója is volt, így a marosvásárhelyi színház és a felsőoktatási intézmény is saját halottjának tekinti.

„Megrendülten vesszük tudomásul, hogy Tompa Klára színész kollégánk, öt évnyi küzdelmet követően, 48 éves korában a végzetes kór áldozata lett. Emberi és művészi kvalitásai pótolhatatlanok, rövid élete és pályafutása alatt maradandót alkotott, csodálatos emlékeket hagyott ránk” – olvasható a színház közleményében.


Tompa Klára 1973. november 10-én született Marosvásárhelyen. 1994-1998 között végzett a marosvásárhelyi Szentgyörgyi István Színművészeti Egyetem színész szakán, 1998-tól a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház tagja volt. Számos színészgeneráció osztályvezető tanáraként oktatott a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemen.

Rövid pályafutása alatt több, mint negyven karaktert alakított a marosvásárhelyi színház színpadán, művészi tevékenységét több díjjal is elismerte a szakma – írja az atv.hu.

Forrás: atv.hu

Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap