Így állítsd be az ablakot téli üzemmódba, hogy minél több meleget tarts a lakásban

Így állítsd be az ablakot téli üzemmódba, hogy minél több meleget tarts a lakásban


Az utóbbi években a műanyag nyílászárók egyre népszerűbbé váltak a lakosság körében. Ezek a szerkezetek beépített funkciókkal rendelkeznek, amiket be kell állítani annak függvényében, ha odakint tombol a kánikula, vagy épp fogcsikorgató hideg ereszkedik le a régióra.

A műanyag nyílászárók mellett érdemes gondoskodni a bejárati ajtó lezárásáról is, és használni a sokak által kevéssé ismert funkciót, a “téli üzemmódot”. Ehhez keresd meg a beállítási görgőt.

Ez egy fémtüske az ablakkeretben, amely mozog és látható, amikor kinyitod az ablakot. Egy csavarhúzó segítségével állítsd be az ablak szorosságát az igényeidnek megfelelően.

Ablakállítás télen és nyáron

Az ablak téli üzemmódba kapcsolásához érdemes ezt a zárócsapot 90°-kal elfordítani a keretben. Ezt fogóval, kézzel vagy egy speciális csavarkulccsal lehet elvégezni. Ha beköszönt a nyár, egyszerűen állítsd vissza az előző helyzetbe.

Az ablakok “téli üzemmódja” miatt az ablakkereteken a tömítés tömítettsége megnő – ez megnehezíti a friss levegő bejutását a házba.Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap