ITT a pénteki nagy bejelentés Orbán Viktortól! Kibővíti a kormány a... - ITT vannak a részletek:

ITT a pénteki nagy bejelentés Orbán Viktortól! Kibővíti a kormány a... - ITT vannak a részletek:


Orbán Viktor miniszterelnök nagy bejelentést tett péntek reggeli Kossuth Rádióban adott interjújában.

A kormány bővíteni fogja a hatósági áras élelmiszerek listáját – jelentette be Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádióban. A miniszterelnök elmondta, a gazdaság minden területén sok dolga van most a kormányzatnak és

a következő hetekben folyamatosan döntenek majd róla, hogy mely termékek legyen hatósági árasok.


– Erről mindig hatalmas vita van, a kormány ezzel foglalkozik. De lesznek újabb termékek, amelyeknek a maximum árát központilag meg akarjuk határozni – mondta a miniszterelnök, aki szerint a magas energiaárak és a bolti árak között egyértelmű az összefüggés, azaz szerinte az élelmiszerinflációt az energiaár okozza.

Az Európai Unió három nagy kiadásáról is beszélt, ami az ukrajnai háborúval kapcsolatos - a háború, az újjáépítés, valamint az Ukrajna működéséhez szükséges pénz – erről folynak egyeztetések, az a kérdés, ki fogja odaadni ezt a pénzt - erről folynak egyeztetések, ha ebből Európa vállal valamit, hogyan oszlanak meg a terhek. Magyarország döntés előtt áll, részt akar-e ebben venni, van-e rá pénz.

Azt is mondta, hogy ha nem lennének az Ukrajnát megtámadó Oroszország ellen kiszabott szankciót, akkor az áremelkedés a felére csökkenne.



Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap