MVM nagy bejelentése – EZT a nyilatkozatot kell kitölteni, különben nem jár rezsicsökkentett ár

MVM nagy bejelentése – EZT a nyilatkozatot kell kitölteni, különben nem jár rezsicsökkentett ár


Jó hír viszont, hogy ha egy adott hónapban többet fogyasztunk a kedvezményes mennyiségnél, már következő hónapban visszakaphatunk pénzt.

Szinte mindenki igyekszik csak annyi gázt használni, mint amennyihez a gáztörvény módosítása alapján kedvezményesen hozzá lehet jutni.

Ha egy adott hónapban valaki ezt a mennyiséget túllépi, és többet kell fizetnie, ugyanakkor éves szinten nem lépi túl a kedvezményes mennyiséget, akkor a felhasználó visszakapja a túlfizetését.

A Világgazdaság szerint arra nem lehet egzakt számot mondani, hogy ki mennyi gázt használhat fel, hiába ismert, hogy az átalánydíjasoknak havonta nagyjából ugyanannyi kedvezményes gáz jár, a diktálós ügyfeleknek pedig a jelleggörbe alapján történik a mennyiség meghatározása.

Az ügyfelek ugyanis az elmúlt időszakban számos alkalommal váltottak a diktálós és a részszámlás elszámolás között, így nemcsak az adott kör nagysága módosul naponta, hanem a hozzájuk tartozó kedvezményes gázmennyiség is.

Ráadásul a kormány rendre új és új felhasználókat von be a hatósági tarifa védőernyője alá.

A közelmúltban segítséget kaptak azok, akik egy mérőórával rendelkeznek, de az épületben mégis több háztartás található. A helyzetet viszont nehezíti, hogy még nem érkezett be minden érintettől a kedvezmény igénybevételéhez szükséges nyilatkozat.

Márpedig amíg nem nyilatkozik minden érintett, addig az MVM Next sem tudja, hogy mennyi gázt ad majd el az adott hónapban hatósági áron.

Forrás