MVM nagy bejelentése – EZT a nyilatkozatot kell kitölteni, különben nem jár rezsicsökkentett ár

MVM nagy bejelentése – EZT a nyilatkozatot kell kitölteni, különben nem jár rezsicsökkentett ár


Jó hír viszont, hogy ha egy adott hónapban többet fogyasztunk a kedvezményes mennyiségnél, már következő hónapban visszakaphatunk pénzt.

Szinte mindenki igyekszik csak annyi gázt használni, mint amennyihez a gáztörvény módosítása alapján kedvezményesen hozzá lehet jutni.

Ha egy adott hónapban valaki ezt a mennyiséget túllépi, és többet kell fizetnie, ugyanakkor éves szinten nem lépi túl a kedvezményes mennyiséget, akkor a felhasználó visszakapja a túlfizetését.

A Világgazdaság szerint arra nem lehet egzakt számot mondani, hogy ki mennyi gázt használhat fel, hiába ismert, hogy az átalánydíjasoknak havonta nagyjából ugyanannyi kedvezményes gáz jár, a diktálós ügyfeleknek pedig a jelleggörbe alapján történik a mennyiség meghatározása.

Az ügyfelek ugyanis az elmúlt időszakban számos alkalommal váltottak a diktálós és a részszámlás elszámolás között, így nemcsak az adott kör nagysága módosul naponta, hanem a hozzájuk tartozó kedvezményes gázmennyiség is.

Ráadásul a kormány rendre új és új felhasználókat von be a hatósági tarifa védőernyője alá.

A közelmúltban segítséget kaptak azok, akik egy mérőórával rendelkeznek, de az épületben mégis több háztartás található. A helyzetet viszont nehezíti, hogy még nem érkezett be minden érintettől a kedvezmény igénybevételéhez szükséges nyilatkozat.

Márpedig amíg nem nyilatkozik minden érintett, addig az MVM Next sem tudja, hogy mennyi gázt ad majd el az adott hónapban hatósági áron.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap