Szomorú hírrel indul a hét! Elvesztettük a csodálatos énekesnőt

Szomorú hírrel indul a hét! Elvesztettük a csodálatos énekesnőt


Rajongók ezrei róják le sorra kegyeletüket.

88 éves korában elhunyt Galina Piszarenko, a legendás orosz szoprán - számolt be a világhírű operaénekesnő haláláról a Moszkvai Akadémiai Musical Színház (MAMT) VKontakte közösségi oldalán.

"Ma elhunyt Galina Alekszejevna Piszarenko, az RSFSR népművésze, az orosz operajátszás sztárja, aki 30 éven át tündökölt a MAMT színpadán, majd egyedülálló pedagógus lett. Nagy veszteség ez mindannyiunk - tehetségének csodálói, tanítványai, barátai és rokonai - számára. Életének 88. évében távozott közülünk" - olvasható a közleményben.

A neves szoprántól október 26-án vesznek végső búcsút a moszkvai konzervatórium nagytermének aulájában.

Galina Pisarenko 1934. január 24-én született az akkori Leningrádban (Szentpétervár). Az 1950-es évek elején a Gnesins gyermekzenei iskola zongoraosztályában végzett. Ezután a Moszkvai Állami Konzervatórium (MGK) Csajkovszkijról elnevezett Akadémiai Zeneiskolájában tanult éneket, ahol 1961-ben szerzett diplomát. 1961 és 1990 között Pisarenko a Sztanyiszlavszkijról és Nyemirovics-Dancsenkóról elnevezett Moszkvai Akadémiai Musical Színház vezető szólistája volt.

Repertoárján szerepelt többek között Giacomo Puccini La Boheme, Jacques Offenbach La Belle Elena, Gaetano Donizetti L'elisir d'Amore, Nyikolaj Rimszkij-Korszakov Májusi éj és A cár menyasszonya, Wolfgang Amadeus Mozart A képzeletbeli kertész és Don Giovanni, Igor Sztravinszkij A mór, Georges Bizet Carmen és mások operáiban - adta hírül a gazeta.ru.



Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap