Tragédia! 54 éves korában hunyt el a magyar színészóriás, hatalmas űrt hagyva ezzel maga mögött - A kocsiból felhívott, hogy nem fogja tudni eljátszani az előadást

Tragédia! 54 éves korában hunyt el a magyar színészóriás, hatalmas űrt hagyva ezzel maga mögött - A kocsiból felhívott, hogy nem fogja tudni eljátszani az előadást


Már 10 éves korában kijelentette, hogy színész lett, és nem is tett le az álmáról. Kár lett volna érte, hiszen óriási tehetség volt. Csodálatos, egyedi hangját, zseniális alakításait mindenki ismerte és szerette. Az ő hangján szólalt meg többek között Kevin Costner, Richard Gere, Steven Seagal, Jeremi Irons, Robert Redford, Michael York.

Tanulmányait 1974-ben fejezte be a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, Várkonyi Zoltán osztályában. Több színházban is megfordult pályája során, 1974–75-re a szolnoki Szigligeti Színházhoz szerződött, majd 1975–1987 között a Vígszínház társulatához tartozott, de részese volt a Rock Színház megalakulásának is. 1989-től 1992-ig szabadúszó színész lett, majd a Nemzeti Színház tagja lett. Színházi szerepei mellett láthattuk több tévéfilmben is, de haláláig dolgozott szinkronszínészként is. Jellegzetes orgánuma miatt haláláig rengeteget munkát kapott. Munkásságát 1985-ben Jászai Mari-díjjal ismerték el. 2007. március 7-én, életének 55. évében érte a halál a nagyszerű művészt, aki az utolsó pillanatig abban bízott, hogy felgyógyulhat a rákból. Halálos ágyán közölte végakaratát szeretteivel, akik teljesítették a tragikus sorsú színművész utolsó kívánságát - írja emlékezésében a femcafe.hu.

Lassan 15 éve nincs már velünk

Mindenki tudta, hogy Szakácsi nagybeteg, de senki nem tudta felfogni, hogy ideje korán távozott el egy ilyen különleges alakja a magyar színházi életnek. Egykori kollégája halála után nyilatkozott a Blikknek arról, hogyan állt betegségéhez a színész az utolsó heteiben. „Fehérvárra jött, de már a kocsiból felhívott, hogy nem fogja tudni eljátszani az előadást. Megjött mégis, s amikor kettesben maradtunk az öltözőben, elsírta magát. Azt mondta: biztos össze tudtam volna szedni magam annyira, hogy színpadra lépjek, de aztán belenéztem a tükörbe. Így nem lehet operettet játszani. Ott, akkor halt meg először" - mondta megtörten Szurdi Miklós.Szakácsi méltósággal viselte a betegségét. Sosem panaszkodott sem a környezetének, sem a médiának. Álmában érte a halál, családja körében. Halála előtt arra kérte szeretteit, hamvait szórják a tengerbe. Az urnáját családja a Földközi-tengerhez vitte, Rodosz napsütötte szikláinál szórták a vízbe a hamvait.

Forrás

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap