VONATBALESET TÖRTÉNT !Vonatkatasztrófa, tizenkilenc ember kórházban!

VONATBALESET TÖRTÉNT !Vonatkatasztrófa, tizenkilenc ember kórházban!


5 súlyosabb, 14 könnyebb sérültje van az ikladi vonatbalesetnek

Nyerges vontató ütközött személyvonattal Ikladon. A balesethez az aszódi hivatásos tűzoltók vonultak ki. A fővárosi és a gödöllői hivatásos egységek, valamint két mentőhelikopter is érkezik a helyszínre

A balesethez két mentőhelikopter is érkezett. A MÁVINFORM is beszámolt arról közösségi oldalán, hogy a Balassagyarmatról Aszódra 7:48-kor elindult S780-as személyvonat Iklad-Domony felső megállóhelynél egy andráskereszttel megjelölt vasúti átjáróban tehergépjárművel ütközött. Az ütközés következtében a motorkocsi egy tengellyel kisiklott.

A vonaton 22-en voltak, a balesetben utasok és MÁV-dolgozók is megsérültek. Nekik jobbulást kívánt a MÁV.

A teherautó sofőrje nem sérült meg
Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a balesethez az aszódi hivatásos tűzoltók is kivonultak ki. A helyszínre a fővárosi és a gödöllői hivatásos egységek, valamint két mentőhelikopter is érkezett – tették hozzá. A rendőrség a balesettel kapcsolatban péntek délelőtt azt közölte a honlapján:

„nagy valószínűséggel”
figyelmetlenül hajtott a sínekre járművével az a 41 éves vácegresi férfi, aki a 2108-as úton, egy jelzőberendezés nélküli vasúti átjáróban teherautójával összeütközött a Balassagyarmat felől érkező motorvonattal.

A teherautó sofőrje nem sérült meg, a vonat vezetőjét, valamint a szerelvény több utasát a mentők kórházba vitték. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit – olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Címlapfotó:illusztráció!

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap