1 perce érkezett! Hatgyerekes édesanya halt meg Sásdon a vasúti síneken: a legkisebb alig egyhetes

1 perce érkezett! Hatgyerekes édesanya halt meg Sásdon a vasúti síneken: a legkisebb alig egyhetes


TRAGIKUS VONATBALESET SÁSDON: „ BIZTOS NEM DIREKT HAJTOTT A VONAT ELÉ. HISZ OTTHON VÁRTA NÉGY MÁSIK GYERMEKE”

Két óvodás gyermekét vitte éppen haza a sásdi nő, amikor a piros jelzés ellenére a sínekre hajtott. A sokkoló tragédia két életet követelt, az egyik gyermek pedig válságos állapotban van.

Mindenki csak találgatja, mi történhetett csütörtökön délután, amikor egy anyuka két gyermekével az autóban a piros jelzés ellenére a sínekre hajtott. A Pécsről Dombóvárra tartó személyvonat Sásdon, a Temető utcai vasúti átjárónál haladt, amikor az ütközés történt. A tragikus vonatbaleset Sásdon az édesanya és egyik kislánya életét követelte, a másik gyermek életveszélyes állapotban van.

Négy gyermeke várta otthon

„A balesetkor a fénysorompó jól működött, tilosat jelzett. Az ütközés következtében a vonat első kocsija egyik tengelyével kisiklott. A vonaton senki sem sérült meg” – tudatta a MÁV. Az elhunyt nő ismerősei azonban kételkednek, szerintük az édesanya biztosan nem hajtott volna a sínekre tilos jelzésnél. Jó okuk van ezt feltételezni, hiszen Erikát még négy gyermeke várta otthon, a legkisebb mindössze egyhetes. „Biztos hogy nem hajtott a sínekre piros jelzésnél. Még négy gyereke várta otthon, a picike csak egy hetes” – írta egy ismerősük. „Ne legyen dühös az anyukára senki. Biztos nem direkt hajtott a vonat elé. Hisz otthon várta a 4 másik gyermeke. Ne bántsuk. Nyugodj békében Erika és kicsi lány. Örülök, hogy ismertelek” – írta az elhunyt nő szomszédja.

Óvodából vitte haza a gyerekeket

Kiderült, Erika autójával az óvodából vitte éppen haza két gyermekét, amikor a tragikus vonatbaleset történt. „Vitte haza a két óvodást. Hat gyereke volt. A legkisebb egy hetes” – írta egy ismerősük.

Sokan átmennek a piroson is

A többség szerint abszolút belátható ez az útszakasz, szemtanúk szerint azonban igencsak előfordul, hogy a piros fényjelzés ellenére még átmennek az autók. „Vasárnap a szemem előtt, ebben az átjáróban hajtott át kettő autó a piros jelzésnél” – írta egy helyi férfi.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap