1 perce érkezett! Magyarország szomszédja háborúra készül?

1 perce érkezett! Magyarország szomszédja háborúra készül?


Az utóbbi néhány napban több drónt is észlelt a szerb hadsereg a koszovói határon. A pilóta nélküli repülőgépek katonai létesítményeket figyeltek meg.

Ez elfogadhatatlan, és a jövőben minden olyan drónt, amelyet a katonai létesítmények közelében érzékelnek, azonnal le fognak lőni - ezt Ana Brnabic szerb miniszterelnök jelentette be a szerbiai közszolgálati televízióban. Még hozzátette azt is, hogy minden állam hasonlóan lépne fel, amennyiben ilyen esetet tapasztalna - írja az Infostart.

A szerb kormányfő úgy vélte, hogy a Koszovó irányából érkező drónok a szerb hadsereg állásait és felkészültségét akarják felmérni.



Miután észrevették a drónokat, a légtér védelme érdekében a szerb MiG-29-es vadászgépek is felszálltak, a harci repülőgépeket állandó készültségbe helyezték.

Milos Vucevic védelmi miniszter az RTS szerda reggeli műsorában rámutatott, a vadászgépek nem drónokra vadásznak, azok hatástalanítására megvannak a megfelelő módszerek, hanem a légteret védik egy esetleges komolyabb támadástól.

Forrás

Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap