Bejelentette a Spar! Mostantól ENNYI trappista sajtot vásárolhatunk egyszerre, de ez még nem minden, mert...

Bejelentette a Spar! Mostantól ENNYI trappista sajtot vásárolhatunk egyszerre, de ez még nem minden, mert...


Kollégánk készítette ezt a fotót a Széll Kálmán téri Sparban: a vásárlói tájékoztatóból az derül ki, hogy ebben a boltban már nemcsak az árstopos termékekre vezettek be mennyiségi korlátozást a vásárlásnál, hanem a trappista sajtra is.

A hirdetmény alapján november 19-étől, azaz szombattól

- kristálycukorból legfeljebb 2 kg-ot,
- BL-55 búza finomlisztből 5 kg-ot,
- 2,8%-os UHT tejből 6 litert,
- napraforgó étolajból (kiszerelésenként is szűkítve) összesen legfeljebb 5 litert,
- csirkemellből 3 kg-ot vagy 4 tálcányit,
- csirke farhátból 3 kg-ot,
- sertéscombból 13 kg-ot,

valamint a Spar Magyarország Kft. által mérlegcímkével ellátott trappista sajtból maximum 3 kg-ot lehet egy alkalommal megvásárolni.

A különböző termékekre bevezetett korlátozások jóval felette vannak annak a mennyiségnek, amely egy átlagos családi bevásárláskor a kosárba kerül.

A Spar megkeresésünkre azt írta,

azért vezettek be mennyiségi korlátozást egy nem árstopos termékre, a trappista sajtra, mert nincs elegendő elérhető mennyiség a piacon.

A Spar Magyarország Kft. által mérlegcímkével ellátott trappista sajt azokra a kiszerelésekre vonatkozik, melyeket ők maguk szeletelnek és mérnek le. Minden Sparban egyforma a mennyiségi korlátozás, tehát nem csak a Széll Kálmán tériben találkozhatnak a hirdetményben rögzített renddel a vásárlók. Hozzátették, minden árstoppal kapcsolatos információ elérhető weboldalukon.

Amióta az árstopot kiterjesztette a kormány a burgonyára és a tojásra is, több élelmiszerlánc új korlátozásokat vezetett be ezekre az élelmiszerekre is, például a Lidl, a CBA és a Tesco.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap