ITT az újabb jó hír! EKKORA összegre emelkedhet januártól az átlagnyugdíj:

ITT az újabb jó hír! EKKORA összegre emelkedhet januártól az átlagnyugdíj:


2023-ban az inflációkövető nyugdíjemelések hozományaként elérheti a 200 ezer forintot az átlagnyugdíj. Nemrég számoltunk be arról, hogy novemberben egy inflációkövető nyugdíjemelés érkezik, utána pedig a jövő évben egy még nagyobb, minimum 13 százalékos emelésre lehet számítani (a decemberi inflációs adatok fényében az emelés ennél magasabb is lehet még). A novemberi emeléssel az átlagnyugdíj 172 ezerről 179 ezer forintra nő.

A Világgazdaságnak most Farkas András nyugdíjszakértő beszélt arról, hogy jövőre akár a 200 ezer forintot is meghaladhatja az átlagnyugdíj, amennyiben 13 százalékos emeléssel számolunk a jövő év elején. Kifejtette: az idei nyugdíjemelésekkel tulajdonképpen lefedték az ez évi alapinflációt, a nyugdíjasok azonban nem biztos, hogy ennek örülni tudnak, ugyanis az ő pénztárcájukat sokkal jobban megterhelte ennél

A 40 SZÁZALÉKOS ÉLELMISZER-INFLÁCIÓ, VALAMINT A REZSIKÖLTSÉGEK 67 SZÁZALÉKOS DRÁGULÁSA.

Ezekhez képest mérve pedig már kevésnek mondható az emelés mértéke. Farkas András a Világgazdaságnak nyilatkozva úgy vélekedett, hogy az eddigi nyugdíjemelési rendszert felül kell vizsgálni a jövőben, mert az békeidőben működik ugyan, de a mostani, rendkívüli inflációs helyzetben nem.

A szakértő szerint a legnagyobb problémát az jelenti, hogy egységes százalékos mértékben van megadva az emelés, tehát mindenkinek ugyanolyan arányban nő a nyugdíja – függetlenül attól, hogy az illető 50 ezer vagy éppen 500 ezer forint nyugdíjat kap.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap