Jönnek a bejelentések! Orbán Viktor EZT üzente a kormányülésről:

Jönnek a bejelentések! Orbán Viktor EZT üzente a kormányülésről:


Kormányülést tartanak ma is: a fő téma most az energiaárak. Orbán Viktor erről posztolt a Facebookon. Európa megroppant – jelentette ki a kormányfő.

– A brüsszeli szankciók miatt egész Európa energiabiztonsága megroppant. Magyarország energiaellátását ebben a helyzetben is biztosítani fogjuk! – üzente Orbán Viktor a kományülésről.Ma bejelentés jön az EU-s pénzeinkről
A mai nap fordulópont lehet az Európai Bizottság és magyar kormány viszonyában: a testület nyilvánosságra hozza javaslatát, hogy kíván-e zárolni s ha igen, mennyit a Magyarországnak járó támogatásból. Az Európai Bizottság a jogállamisági eljárásban az eddig rendelkezésre álló információk szerint azt fogja javasolni, hogy a Magyarországnak 2021 és 2027 között járó összegből 7,5 milliárd eurót (3000 milliárd forintot) fagyasszanak be. Ez a hétből három operatív programot érint, ezek forrásainak összesen a kétharmadának a kifizetését függeszthetik fel. Ez körülbelül egyharmada az összes Magyarországnak járó felzárkóztatási alapnak.

Forrás

AKTUÁLIS