MESESZÉP HÓESÉS KÖZELEG, hatalmas hópelyhekkel, hófehér tájjal >>> Erre számíts – EKKOR BORUL FEHÉRBE Magyarország!

MESESZÉP HÓESÉS KÖZELEG, hatalmas hópelyhekkel, hófehér tájjal >>> Erre számíts – EKKOR BORUL FEHÉRBE Magyarország!


Figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat: a héten már havazás jön

Pénteken érkezhet az első havazás – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden a Facebook-oldalán. Az előrejelzés szerint a havazásra az Északi-középhegység területén lehet számítani.

Azt írták: csütörtökön és pénteken északi, északkeleti széllel további néhány fokkal hidegebb levegő érkezik a Kárpát-medence fölé, emellett pénteken mediterrán ciklon is kialakul Magyarországtól délnyugatra.

Emiatt az északkeleti megyékben kedvezővé válnak a feltételek ahhoz, hogy az érkező csapadék halmazállapota elsősorban az Északi-középhegység területének egy részén, továbbá esetleg az Észak-Alföldön is átváltson átmeneti jelleggel havas esőre vagy hóra – tették hozzá.

Az előrejelzés szerint pénteken nyugat, délnyugat felől egyre többfelé ismét elered az eső, de Nógrád és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, továbbá a hegyekben az eső mellett havas esőre, illetve hóra is számítani lehet. Közölték: a hegyek mellett inkább csak a legészakabbi tájakon van esély néhány centiméteres hórétegre, de az sem marad meg.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap