Most jött a megrázó hír: Meghalt Csapó Gábor olimpiai bajnok vízilabdázó

Most jött a megrázó hír: Meghalt Csapó Gábor olimpiai bajnok vízilabdázó


Hetvenkét esztendős korában elhunyt Csapó Gábor olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, írja az MTI. Halálhírét a Magyar Vízilabda Szövet6ség is megerősítette Facebook-oldalán.

„Egy újabb legendát veszítettünk el, aki nem csupán azokban a csapatokban számított kiemelkedő játékosnak, amelyekben játszott, de aki egyéniségével, tudásával, karizmájával meghatározó módon formálta is a sportágat.

Ő egyike azoknak, akik miatt a magyar vízilabda azt a súlyt képviselheti a magyar sportban, sőt, a világ sportjában, amit képvisel, hogy folyamatosan a legjobbak közé tartozik, hogy megkerülhetetlen tényező” – mondta az MVLSZ elnöke, Madaras Norbert.

Csapó Gábor kilencévesen, az Újpesti Dózsában kezdett el vízilabdázni, majd 1972-ben Szegedre igazolt, ahol egyetemi tanulmányait folytatta. Tehetségét mutatja, hogy Gyarmati Dezső a másodosztályból is beválogatta őt az 1973-as világbajnoki csapatba, ő pedig
a sorsdöntő, szovjetek elleni mérkőzésén három gólt lőtt az 5-4-re megnyert összecsapáson.

Összesen 272 mérkőzésen szerepelt a magyar válogatottban, 1976-ban, Montrealban aranyérmet, 1980-ban, Moszkvában bronzérmet nyert az olimpián. A belgrádi vb-győzelem mellett három ezüstérme is van világbajnokságról, és háromszor állhatott Európa-bajnoki dobogón (1974-ben és 1977-ben a legtetején, 1983-ban a második fokán.



Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap