Nesze neked árstop: Bécsben a magyar hatósági árnál is olcsóbb a krumpli-VIDEÓ

Nesze neked árstop: Bécsben a magyar hatósági árnál is olcsóbb a krumpli-VIDEÓ


Bő ötven forinttal olcsóbb egy kiló krumpli Bécsben mint a magyar hatósági ár. És a TikTik-videó alapján nem tűnt akciósnak az osztrák burgonya. Kiderült az is, hogy ugyanaz a Berger sonka is sokkal olcsóbb az osztrák fővárosban, mint Magyarországon.

Hétfőig kaptak időt a magyar boltok, hogy alkalmazzák a tojásra, illetve a burgonyára a hatósági árakat. A termékek maximum ugyanannyiba kerülhetnek, mint szeptember 30-án. A tojás esetében ez 732 forint per 10 darab (azaz darabja 73,2 forint), a burgonyánál pedig kilónként 352 forint.

Igen ám, de mint azt egy TikTok videóból megtudtuk, hiába a hatósági ár,egy osztrák boltban még a magyar hatósági árnál is olcsóbb a krmpli!

A Bécsben élő magyar videós meg is mutatta egy üzletben a kurmplis polcot, ahol 76 eurócent volt egy kiló burgonya, azaz 400-as euróval számolva 304 forint volt egy kiló belőle. És a felvétel alapján nem tűnik akciós terméknek.

@adrienn.takacs Ma reggel már mentem is 😄😅 #ausztria #arak #takacsadri #vajonmelyik #olcsobb #nekedbe #fyp #hanyatlonyugat #pityoka #krumpli #burgonya #nyami ♬ original sound - Adrika


Sőt, a feltöltő egy másik videójából az is kiderült, hogy egy bécsi Billa áruházban sokkal olcsóbb ugyanaz a Berger sonka, mint a magyar üzletekben. Kint átszámolva egy kiló 9560 forintba került, mialatt itthon 10490 forintért találta meg az egyik netes boltban.

@adrienn.takacs Replying to @Virag Norbert #sonka #ausztria #arak #takacsadri #vajonmelyik #olcsobb #nekedbe #fyp #hanyatlonyugat ♬ Unholy - Sam Smith & Kim Petras


Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap