Riasztás az egész országra – EZ vár ránk hétfőn

Riasztás az egész országra – EZ vár ránk hétfőn


Megjöttek a térképek

Az Országos Meteorológiai Szolgálat friss előrejelzése szerint párás, ködös, őszies idő várható hétfőn is. Fokozatosan csökken majd a köd és a rétegfelhőzet hétfőn, nagy eséllyel csak a Dunántúl nyugati felében, illetve az ország középső és északkeleti területein maradhat meg tartósan. “A ködös részeken szitálás alakulhat ki. Estétől délnyugaton megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, és ott kisebb eső, zápor előfordulhat” – írja a met.hu.

A legmagasabb nappali hőmérséklet a napos részeken 11 és 16, a tartósan borult, párás területeken 7, 10 fok között alakul. A hőmérséklet késő este 1 és 8 fok között valószínű.

Az OMSZ riasztást is kiadott hétfőre – az egész országra. “A köd a reggeli, délelőtti órákban dél, délkelet felől fokozatosan teret veszít, megszűnik. A legtovább az Északi-középhegységben és az Észak-Alföldön, valamint a Nyugat-Dunántúl térségében maradhatnak rosszak a látási viszonyok” – írja a met.hu, hozzáteszik: hétfő estétől északkelet felől újra egyre nagyobb területet borít be a köd.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap