Több tízezres rezsitámogatás - Ők igényelhetik meg:

Több tízezres rezsitámogatás - Ők igényelhetik meg:


A rezsiköltségek emelkedése sokakat nehéz helyzetbe hozott. Ezért jó hír, hogy ha valaki jogosult rá, akkor két helyről is kaphat támogatást Budapesten.

A korábbiakhoz képest jelentősen nagyobb kör számára és nagyobb összegre lehet támogatást kérni a közüzemi számlákhoz. A támogatást a közüzemi számlákon automatikusan jóváírják, tehát alacsonyabb összeget kell befizetni – idézi az InfoStart Kiss Ambrust, Budapest általános főpolgármester-helyettesét, aki az InfoRádiónak nyilatkozott.

Kiss Ambrus elmondta: a támogatás 16 jogcímen igényelhető, például akik rendszeres gyermekvédelmi kedvezményt kapnak, vagy települési támogatást, és ápolási díjon lévők esetében is jár 48 ezer forintos éves támogatás. Azok a nyugdíjasok, akiknek a nevén van a szolgáltatás, és 100 ezer forint alatt van a nyugdíjuk, szintén 48 ezer forintos éves támogatásra jogosultak. A 100 és 170 ezer forint közötti nyugdíjjal rendelkezők pedig, akiknek a nevén van a villanyóra, a gázszolgáltatás vagy a távhőszámla, évi 24 ezer forintos támogatásra jogosultak.

A támogatást október 1-jétől lehet igényelni a kerületi önkormányzatok szociális irodáján, illetve a Fővárosi Önkormányzat ügyfélszolgálatain. A főpolgármester-helyettes kiemelte továbbá, hogy a támogatás a kerületi önkormányzattól és a fővárostól is megkapható: vagyis, ha a kerületi önkormányzatnál jogosult valaki a kerület által biztosított támogatásra, akkor ettől még kaphat a fővárosi lakásrezsiprogramból is, tehát érdemes mind a kettőt igényelni.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap